Personvernerklæring for MyFitnessPal

Gjelder fra: 18. desember 2020

VIKTIG MERKNAD

Vår misjon i MyFitnessPal, Inc. er å hjelpe deg på reisen din mot god form og velvære, og vi vil at du skal vite hvordan vi samler inn og bruker opplysningene du gir oss på denne reisen. MyFitnessPal er nettstedet myfitnesspal.com og mobilappene til MyFitnessPal. I denne personvernerklæringen benevnes begge som «tjenester». Vi oppfordrer deg til å lese denne personvernerklæringen og brukervilkårene.

Når du bruker tjenestene, samtykker du til innsamling, bruk og overføring av personopplysningene dine for behandling i USA som beskrevet i denne personvernerklæringen.

MyFitnessPal og de tilknyttede tjenestene og systemene, inkludert registrering, behandles på servere i USA. Hvis du befinner deg utenfor USA, må du være oppmerksom på at opplysninger vi samler inn (inkludert informasjonskapsler og enhetsdata), blir behandlet og lagret i USA, en jurisdiksjon der databeskyttelse og personvernlovgivning og prinsipper, inkludert rettighetene dine som registrert, ikke nødvendigvis gir samme grad av beskyttelse som i landet du bor i eller er statsborger i. Når du bruker tjenestene og gir oss opplysninger, samtykker du til overføring og behandling av opplysningene i USA. Med mindre annet står i denne personvernerklæringen, bruker vi slikt samtykke som juridisk grunnlag for overføring av data. Du kan bli bedt om ditt eksplisitte samtykke til slik dataoverføring når du oppretter en konto.

Les denne personvernerklæringen nøye, da din tilgang til og bruk av tjenestene betyr at du har lest, forstår og samtykker til alle vilkår i denne personvernerklæringen. Hvis du ikke samtykker til en del av personvernerklæringen eller vilkårene, må du ikke bruke noen av tjenestene eller sende oss personopplysningene dine (definert nedenfor).

Merknader til personer bosatt i EU: For å oppfylle kravene i den europeiske Personvernforordningen (GDPR) for våre europeiske kunder og brukere beskriver denne personvernerklæringen rettsgrunnlag for behandling av personopplysningene dine og gir oss annen informasjon som kreves etter GDPR. Annen lands-/regionsspesifikk informasjon for europeiske kunder og brukere er beskrevet i avsnittet Stedsspesifikke erklæringer.

Informasjon om personopplysningene dine

Denne personvernerklæringen omhandler data om deg, enhetene dine, og samhandlingen din med våre tjenester.

«Personopplysninger» er informasjon som kan brukes til å identifisere deg, direkte eller indirekte, direkte eller sammen med andre opplysninger. Dette inkluderer ting som ditt fulle navn, e-postadresse, telefonnummer, enhets-ID-er, visse informasjonskapsler og nettverks-ID-er, og «trenings- og velværedata».

MyFitnessPal samler inn, bruker, utleverer og behandler personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen, inkludert for å drifte og forbedre tjenestene og virksomheten vår; til annonsering og markedsføring; og for å gi deg innovative trenings- og velværetjenester, som videre beskrevet i denne personvernerklæringen.

Vi kan opprette avidentifiserte eller anonyme data fra personopplysninger ved å utelukke datakomponenter (som navn, e-postadresse eller sporings-ID med tilknytning) som gjør at dataene kan identifisere deg personlig, ved kompilering eller på andre måter. Vår bruk av anonymiserte og avidentifiserte data reguleres ikke av denne personvernerklæringen.

Hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger

Vi samler inn personopplysningene dine på flere måter og til ulike formål, inkludert:

1. Når du registrerer deg for å opprette konto eller bruker tjenestene våre

Vi samler inn personopplysninger når du bruker eller samhandler med tjenestene våre, inkludert når du registrerer deg for en MyFitnessPal-konto, kjøper et Premium-abonnement (inkludert oppgjørsbehandling), eller bruker tjenestene på andre måter (f.eks. blar i innholdet som er tilgjengelig med tjenestene), og når du ber oss om å tilpasse tjenestene våre. Disse personopplysningene kan inkludere navn, bilde, brukernavn og passord, fødselsdato, kjønn, betalingsinformasjon og generelle posisjonsdata.

2. Når du legger inn trenings- og velværedata i tjenestene våre og bruker tjenestene våre som samler inn og behandler data fra sensorer på mobile enheter

Trenings- og velværedata inkluderer data du gir oss knyttet til spisevaner, diett, treningsaktivitet, treningsmål, livsstil (f.eks. søvnmønster), livshendelser, mål for velvære, høyde, vekt, kroppsmål, fysisk form, puls, søvndata, kroppsmasseindeks, biometriske data, og lignende typer data knyttet til fysiologi og aktivitet. Vi samler inn disse dataene for å gi deg tjenestene og for å skreddersy funksjoner, annonser og tjenester til dine interesser og mål, inkludert forslag til måltider, rapportering og analyse, treningsplaner, tjenester for planlegging av måltider, og produktanbefalinger.

3. Når du bruker eller samhandler med utstyr som brukes på kroppen eller en tilkoblet enhet

Vi samler også inn personopplysninger, inkludert trenings- og velværedata, når du bruker en enhet som er tilkoblet Internett, for eksempel pulsmåler, aktivitetssporer, og andre enheter eller utstyr som brukes på kroppen som integreres med tjenestene. Når du bruker utstyr som brukes på kroppen eller en tilkoblet enhet eller produkt, kan vi også samle inn informasjon om enheten eller produktet, for eksempel serienummer, Bluetooth-adresse, UPC eller annen enhets- eller kjøpsrelatert informasjon.

Merknad om Apple HealthKit-data

Du kan velge å koble til og dele informasjonen din med HealthKit, og HealthKit-informasjonen din med MyFitnessPal. Informasjonen du gir til HealthKit reguleres da av Apples vilkår og personvernerklæring. Unik informasjon du velger å sende fra HealthKit brukes ikke av MyFitnessPal til markedsføring eller reklame, og overføres ikke av MyFitnessPal til tredjeparter for markedsføring eller reklame.

4. Når du kommuniserer med oss eller registrerer deg for markedsføringsmateriell

Vi samler inn personopplysninger når du kommuniserer med oss eller registrerer deg for å motta markedsføringsmateriell eller informasjon via e-post og aktiv varsling.

Hvis du samtykker til å motta meldinger, kan vi bruke personopplysningene dine og annen informasjon til å kommunisere med deg om MyFitnessPal-tjenestene du har kjøpt eller bruker; sende deg meldinger for markedsføringsformål og tilpasset reklame; varsle deg om andre funksjoner; varsle deg om konkurranser, utfordringer, premier og andre promosjoner; varsle deg om tjenester vi tilbyr som kan være av interesser for deg; og til andre markedsføringsformål. Du kan administrere kommunikasjonsinnstillingene dine i Kontoinnstillinger.

Uavhengig av e-postinnstillingene dine kan vi sende deg meldinger om levering av tjenestene våre, for eksempel endring av vilkårene eller denne personvernerklæringen, eller annen formell kommunikasjon knyttet til tjenestene du har kjøpt eller bruker.

Vi kan bruke personopplysningene dine til å svare på og løse henvendelsene dine om teknisk støtte, spørsmål eller klager om tjenestene, eller annen kommunikasjon fra deg. Dette inkluderer å gå inn på kontoen din for å løse henvendelser om teknisk støtte.

5. Når du deltar i spesielle aktiviteter, tilbud eller programmer

Vi kan be om, eller på andre måter samle inn personopplysninger, inkludert trenings- og velværedata, når du deltar i promosjoner, når du deltar i spørreundersøkelser, eller når du deltar i analyseaktiviteter eller -initiativer («Forskning»). Dette inkluderer personopplysninger, som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og alder, og andre opplysninger som kan være relevante i forbindelse med analyse du deltar i. Hvis du vinner en promosjon, kan det også hende at vi må innhente skatteopplysninger, avhengig av premien.

Vi kan også gjennomføre spørreundersøkelser som ber deg om å svare på spørsmål om en rekke emner, fra personopplysninger til merke- og produktpreferanser. Promosjoner og spørreundersøkelser kan arrangeres av en av MyFitnessPals tjenesteleverandører, eller sammen med våre forretningspartnere. I slike tilfeller kan personopplysninger innsamles direkte av eller deles med MyFitnessPal, tjenesteleverandøren eller forretningspartneren, inkludert til markedsføringsformål. Hver promosjon eller spørreundersøkelse som behandler personopplysningene dine på en måte som avviker fra denne personvernerklæringen vil opplyse om personvernerklæringen som gjelder for innsamling av opplysninger i forbindelse med promosjonen eller spørreundersøkelsen.

6. Når du deltar i nettsamfunn eller samhandler med reklamemateriell

Vi kan samle inn personopplysningene dine når du bruker nettsamfunnene våre. Dette inkluderer når du klikker på reklame, samhandler med våre sider på sosiale medier, oppretter innhold, eller på andre måter legger inn informasjon i kommentarfelter, blogger eller fora som sponses av eller samarbeider med MyFitnessPal. Vær oppmerksom på at våre brukerfora er offentlige, derfor anbefaler vi at du tenker gjennom hvilken informasjon og hva slags innhold du utleverer.

7. Når du bruker tredjepartsprodukter og -tjenester

Vi kan la deg registrere deg og la deg betale for tredjepartsprodukter og -tjenester, eller samhandle med et annet nettsted, mobilapplikasjon eller Internett-adresse («tredjepartsnettsteder») på andre måter gjennom tjenestene våre, og vi kan samle inn personopplysninger som du deler med tredjepartsnettsteder gjennom tjenestene våre. Når du gjør det, vil vi gi deg mer informasjon om hvordan vi bruker personopplysningene dine.

8. Når du kobler til oss via sosiale medier

Du kan aktivere eller logge på tjenestene via ulike sosiale medier og sosiale nettverkstjenester, som Facebook. Når du kobler til ved bruk av kontoene dine på sosiale nettverkstjenester, kan vi samle inn personopplysninger som du har gitt til en slik tjeneste. Hvis du logger på med brukeropplysningene dine til Facebook, kan vi, med ditt samtykke, samle inn personopplysninger fra Facebook-profilen din som er tillatt under Facebooks vilkår – som e-postadresse, profilbilde og venneliste. Vi bruker disse dataene til å levere, forbedre og tilpasse tjenestene (f.eks. hjelpe deg med å legge til venner eller foreslå venner i tjenestene våre). Hvis du ikke vil gi oss slike opplysninger, må du endre personverninnstillingene i kontoen for den sosiale nettverkstjenesten.

9. Når vi samler inn data fra tredjeparter eller offentlige kilder

Vi kan innhente visse data om deg fra tredjepartskilder, som vi bruker til å levere og forbedre tjenestene og til markedsføring og reklame. Vi kan kombinere personopplysningene dine som vi innhenter via tjenestene våre til andre brukere eller tredjeparter for å gi deg en bedre brukeropplevelse og forbedre tjenestene.

10. Når vi bruker eller innhenter informasjonskapsler, enhets-ID-er, posisjon, miljødata og annen sporingsteknologi

Vi kan samle inn visse personopplysninger ved bruk av informasjonskapsler og annen teknologi, for eksempel skjulte sporingsbilder, enhets-ID-er, annonse-ID-er, geolokasjon, lokal HTML5-lagring, flash-informasjonskapsler og IP-adresser. Vi bruker spesifikt nettleserinformasjonskapsler til ulike formål, inkludert informasjonskapsler som kreves for nødvendige funksjoner og informasjonskapsler som brukes til personlig tilpassing, ytelse/analyse og reklame. Avsnittet Bruk av informasjonskapsler og enhets-ID inneholder mer informasjon og alternativer for å kontrollere eller reservere seg mot visse typer innsamling og bruk av data.

11. Når vi aggregerer eller sentraliserer data

Vi aggregerer og sentraliserer personopplysninger og trenings- og velværedata til analyse- og innovasjonsformål, og for å kunne tilby kundenes og sluttbrukernes bedre tjenester.

12. Når vi lenker til vennene dine på andre plattformer

Tjenestene våre består av sosial deling og kommunikasjon med andre. Vi bruker personopplysningene dine for at det skal være mulig å dele som beskrevet i tjenestene, og slik at du skal kunne finne og legge til venner på tjenestene.

13. Dele innhold eller prestasjoner; eller invitere venner

Med din tillatelse går vi inn på kontaktene dine, slik at du skal kunne dele innhold eller prestasjoner, inkludert videoer, med venner eller andre medlemmer, og invitere venner til å bruke tjenestene.

14. Når vi gir deg geografisk relevante tjenester, tilbud eller reklame

Vi kan bruke generelle posisjonsdata for å gi deg tjenestene, tilbud eller reklame som er relevant for din generelle posisjon.

15. Når du ber oss om å tilpasse tjenestene våre

Vi bruker bilder, videoer eller andre data du gir oss til å tilpasse tjenestene våre.

16. For å oppfylle lovbestemte krav eller plikter, følge pålegg fra myndighetene eller av hensyn til samfunnssikkerhet (Stedsspesifikke erklæringer kan gjelde)

Vi kan bruke personopplysninger for å oppfylle krav i lover, forskrifter, rettskjennelser eller andre lovbestemte forpliktelser, eller for å hjelpe til i en etterforskning, for å beskytte og forsvare våre rettigheter og eiendom eller rettighetene til tredjeparter, til å håndheve vilkårene, denne personvernerklæringen eller avtaler med tredjeparter, eller for å forebygge kriminelle hensikter.

Hvordan vi utleverer personopplysninger

Vi kan utlevere personopplysningene dine for formålene beskrevet i avsnittet ovenfor i denne personvernerklæringen, i avsnittet om stedsspesifikke erklæringer, og på de følgende måtene:

1. Drift og forbedring av tjenestene og brukeropplevelsen

Internt i relevante avdelinger i MyFitnessPal, for å levere og forbedre tjenestene, til markedsføringsformål, og for reklameformål.

2. Til tjenesteleverandører og forhandlere

Med forretningspartnere, markedsføringspartnere og forhandlere for å levere, forbedre og tilpasse tjenestene.

Merknad til Apple-brukere

For Apple-brukere deler våre iOS-mobilapper personopplysninger med tredjeparter, som beskrevet i denne personvernerklæringen. Vi tar forholdsregler for å sørge for at slike tredjeparter har personvern som er like god som det som fremgår av denne personvernerklæringen og Apples retningslinjer for utviklere.

3. Til sosiale nettverk

Med sosiale nettverk når vi bruker widgets, knapper eller programtillegg fra sosiale nettverk på tjenestene våre.

4. Til andre registrerte MyFitnessPal-brukere

Med andre brukere av tjenestene i forbindelse med spesifikke sosiale funksjoner. All informasjon du publiserer på våre fora (f.eks. Facebook, sponsede sider på MyFitnessPal Blog) er offentlig.

5. For reklame og markedsføring

Med reklame- og markedsføringspartnere for reklame- og markedsføringsformål på MyFitnessPals vegne og på vegne av tredjeparter, blant annet Facebook.

6. For visse typer analyse og forbedringer

Med visse selskaper for analyse og forbedring av tjenestene.

7. For Interessebasert reklame

Med selskaper involvert i interessebasert reklame, inkludert annonsering på nett, i mobilapper og andre typer reklame. Slik reklame består av annonser fra MyFitnessPal og tredjeparter som er persontilpasset og vises på nettstedene og appene våre, og via andre kanaler. Under Interessebasert reklame finner du mer informasjon om hvordan data utleveres for reklame.

8. For å oppfylle lovbestemte krav, pålegg fra myndighetene og samfunnssikkerhet (Stedsspesifikke erklæringer kan gjelde)

Med politi, myndigheter eller tilsynsorganer eller andre autoriserte tredjeparter for å oppfylle krav i lover, forskrifter, rettskjennelser eller andre lovbestemte forpliktelser, eller for å hjelpe til i en etterforskning, for å beskytte og forsvare våre rettigheter og eiendom eller rettighetene til tredjeparter, til å håndheve brukervilkårene, denne personvernerklæringen eller avtaler med tredjeparter, eller for å forebygge kriminelle hensikter.

9. Ved salg eller i en salgsprosess. (Stedsspesifikke erklæringer kan gjelde)

Med potensielle og faktiske oppkjøpere, investorer eller overtagende selskap i forbindelse med en potensiell restrukturering eller faktisk restrukturering av virksomheten vår, i forbindelse med finansiering, salg eller andre transaksjoner som involverer salg av hele eller en del av selskapet eller eiendelene våre, inkludert for due diligence som er nødvendig for å avgjøre om en transaksjon skal gjennomføres, etter forsikringer om tilfredsstillende praksis og garantier for databehandling.

Personer bosatt i EØS. Vår utlevering er begrenset til situasjoner der vi har tillatelse til å gjøre det etter gjeldende europeiske og nasjonale lover og forskrifter om datasikkerhet.

Lovhjemmel for behandling

Dette avsnittet beskriver lovhjemmel for behandling av dataene dine hvis du er bosatt utenfor USA (i USA gir du vanligvis samtykke når du mottar varsel om denne personvernerklæringen via en lenke eller mobilapp). Noe behandling er omtalt i flere avsnitt, siden det kan være mer enn én lovhjemmel, avhengig av omstendighetene eller tjenesten.

I forbindelse med gjeldende lover om databeskyttelse vil MyFitnessPal, Inc. være behandlingsansvarlig for personopplysninger du gir oss. Som behandlingsansvarlig behandler vi personopplysninger vi har om det i samsvar med denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om behandling av personopplysningene dine, eller hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, se våre stedsspesifikke erklæringer for kontaktopplysninger.

Merknader til personer bosatt i EU: For informasjon om lovhjemmel for behandling kan du se stedsspesifikke erklæringer for EØS.

Vi samler inn og behandler personopplysningene dine til ulike formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen. I noen tilfeller er ikke eget samtykke nødvendig, inkludert:

1. For oppfyllelse av en kontrakt

For å oppfylle våre kontraktsbetingelser overfor deg i forbindelse med tjenestene, blant annet kontoregistrering, gjennomføring av kjøp du har gjort via tjenestene (inkludert transaksjonsbehandling), å kontakte deg i forbindelse med problemer med tjenestene, når du bruker eller samhandler med en enhet som brukes på kroppen eller en annen tilkoblet enhet i forbindelse med posisjonsbaserte tjenester (inkludert å gi deg geografisk relevante tjenester), å koble deg sammen med venner på ulike plattformer, dele innholdet eller prestasjonene dine, eller invitere venner når du ber oss om å tilpasse tjenestene, der vi må samle inn personopplysninger fra tredjepartskilder og når du bruker tredjepartsprodukter og -tjenester, der vi samler inn data fra tredjeparter eller offentlig tilgjengelige kilder, eller aggregerer og sentraliser data for levering av tjenestene.

2. For å oppfylle lovbestemte forpliktelser

For å oppfylle krav i lover, forskrifter, rettskjennelser eller andre lovbestemte forpliktelser, eller for å hjelpe til i en etterforskning.

3. Av legitime interesser

For å drive virksomheten vår og levere tjenestene, bortsett fra i oppfyllelse av kontraktsforpliktelsene våre overfor deg for MyFitnessPals «legitime interesser» etter gjeldende lovgivning – bortsett fra der dette overstyres av interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter som krever beskyttelse av personopplysninger.

De følgende områdene inkluderer for eksempel behandling som omfattes av legitime interesser, gjenstand for gjeldende lovgivning:

  • Kommunikasjon For å kommunisere med deg om tjenestene, inkludert for å gi deg viktige meldinger om endringer av vilkårene våre, og for å svare på forespørsler, henvendelser og klager fra deg. Vi kan sende kommunikasjon som er strengt nødvendig, inkludert e-post, også hvis du har reservert deg mot å motta annen e-post og kommunikasjon fra MyFitnessPal. Denne typen kommunikasjon krever ikke samtykke. Vi behandler også personopplysningene dine for våre legitime interesser når du kommuniserer med oss, inkludert når du registrerer deg for promosjonsmateriell og vi ikke har bedt deg om samtykke til dette.

  • Svare på forespørslene dine For å svare på forespørslene dine om teknisk støtte, nettjenester, produktinformasjon eller annen kommunikasjon fra deg. Dette inkluderer å gå inn på kontoen din for å løse henvendelser om teknisk støtte.

  • Promosjonsmeldinger Vi behandler dine ikke-sensitive personopplysninger for å gi deg promosjonsmeldinger og personlig tilpasset markedsføring, inkludert: når du kommuniserer med oss eller registrerer deg for promosjonsmateriell; når du deltar i tilbud eller programmer; når du deltar i våre nettsamfunn eller samhandler med våre annonser; for å gi deg geografisk relevante tjenester, tilbud og reklame; når vi aggregerer og sentraliserer data; og når vi deler personopplysninger med våre tjenesteleverandører og forhandlere.

  • Spørreundersøkelser For å sende deg spørreundersøkelser knyttet til tjenestene våre, med mindre de er av kommersiell art. I slike tilfeller kan du få tilsendt en forespørsel om spørreundersøkelse hvis du har samtykket til at vi sender deg markedsføringsmateriell.

  • Overholdelse av lovgivning og samfunnssikkerhet For å hjelpe til i etterforskning ved mistanke om ulovlig eller uredelig aktivitet, inkludert deling av informasjon med andre for å forebygge svindel, tap og forbrytelser. For å beskytte og forsvare våre rettigheter og eiendom, eller rettigheten og eiendommen til tredjeparter.

  • Forbedring og utvikling For å utvikle, levere, styrke og forbedre våre tjenester og brukeropplevelsen din, inkludert for å gjøre det mulig for deg å bruke alle tjenestene våre (f.eks. behandling av ikke-sensitive personopplysninger knyttet til din bruk eller samhandling med en enhet som brukes på kroppen eller en annen tilkoblet enhet som integreres med tjenestene; når du bruker tredjepartsprodukter og -tjenester; når vi samler inn, bruker eller på andre måter benytter oss av informasjonskapsler, enhets-ID-er, generelle posisjonsdata, miljødata og annen sporingsteknologi; når du kobler opp mot oss gjennom sosiale medier; når vi samler inn data fra tredjeparter eller offentlig tilgjengelige kilder; når vi aggregerer og sentraliserer data; og når vi deler personopplysninger med våre tjenesteleverandører og forhandlere). For interne formål knyttet til forskning, analyse, innovasjon, testing, overvåking, kundekommunikasjon, risikostyring og administrative formål.

  • Håndheve vilkår og varsel For å håndheve våre vilkår eller denne personvernerklæringen, eller avtaler med tredjeparter.

  • Sammenslåing eller oppkjøp (Stedsspesifikke erklæringer kan gjelde). Ved en potensiell omorganisering eller faktisk omorganisering av virksomheten vår, i forbindelse med finansiering, salg eller andre transaksjoner som involverer salg av hele eller en del av selskapet eller eiendelene våre, inkludert for due diligence som er nødvendig for å avgjøre om en transaksjon skal gjennomføres.

Samtykke som grunnlag for behandling

I noen tilfeller vil vi be om ditt samtykke til behandling av personopplysningene dine. Du kan angi samtykke på flere måter, inkludert, der loven tillater det, ved å huke av en avmerkingsboks (eller tilsvarende handling) når du (1) gir oss personopplysningene dine gjennom tjenestene eller et skjema (inkludert registrere deg for promosjoner); eller (ii) registrerer deg eller oppretter en konto hos oss. På grunn av ulike lover for samtykke i forskjellige land ved innsamling og bruk av personopplysninger vil kravene til samtykke være forskjellige i ulike regioner. Vi kan be om ditt samtykke til en rekke aktiviteter, inkludert:

1. Markedsføring og kommunikasjon fra MyFitnessPal

Vi kan be om ditt samtykke til å kontakte deg via e-post eller aktive varsler om andre tilbud, produkter, promosjoner eller tjenester som vi tror kan være av interesse for deg, og for andre markedsføringsformål.

2. Deling med tredjepartstjenester

Vi kan også be deg om ditt samtykke til å dele personopplysningene dine med visse tredjeparts forretningspartnere for å tilby varer, tjenester eller programmer. Du kan trekke tilbake samtykke i innstillingene for den spesifikke tredjepartstjenesten eller -appen.

3. Tredjepartsmarkedsføring

Vi kan be om ditt samtykke til å oppgi personopplysninger for å la tredjeparter kontakte deg om sine produkter, tjenester, promosjoner eller tilbud. Dette skjer vanligvis i forbindelse med konkurranser eller utfordringer (ditt samtykke til tredjepartsmarkedsføring er generelt ikke en forutsetning for deltakelse). Du kan trekke tilbake samtykke i innstillingene for den spesifikke tredjeparten.

4. Innsamling av ID-er for mobile enheter, annonse-ID-er, og data fra sensorer

Når du bruker våre mobilapper, kan vi be om ditt samtykke til innsamling av dette (samtykke vil kanskje registreres på operativsystemnivå). Du kan endre samtykke for slike data i innstillingene til mobilappen. Hvis du velger å ikke utlevere slik informasjon, kan det hende at visse funksjoner i tjenestene blir utilgjengelige, eller ikke fungerer som de skal.

5. Behandling av sensitive personopplysninger

Vi kan be om ditt samtykke til behandling av sensitive personopplysninger. Nettstedet eller mobilappen kan kreve slike data for å levere tjenestene, inkludert når du bruker eller samhandler med en enhet som brukes på kroppen eller en annen tilkoblet enhet som integreres med tjenestene. Hvis du velger å ikke oppgi sensitive personopplysninger (for eksempel spesifikke typer trenings- og velværedata), kan det hende at visse funksjoner i tjenestene blir utilgjengelige, eller ikke fungerer som de skal.

6. Forskning

Vi kan be om ditt samtykke til å bruke personopplysningene dine til forskningsformål. Vi kan også be om ditt samtykke til å kontakte deg for å spørre om du vil delta i visse forskningsinitiativer og om deling av resultater som kan identifisere deg. Vi kan stille spørsmål på vegne av forretningspartnere og dele svarene dine med forretningspartnere i forbindelse med markedsundersøkelser.

7. Annonsering

Vi bruker informasjonskapsler, sporingsbilder (inkludert i e-post), ID-er for mobile enheter og annonsering, generelle posisjonsdata, trenings- og velværedata, data om app og tjenestebruk og data fra tredjepartsenheter som brukes på kroppen, tilkoblede enheter, og sensorer som integreres med tjenestene våre, for interessebasert reklame og annonsering på ulike apper og enheter. Du kan endre samtykke til dette på operativsystemnivå.

8. Overføring av data

Vi overfører data til USA og andre land/regioner for behandling. Vi kan be om ditt samtykke til slik overføring, men overføring kan i noen tilfeller være berettiget med hjemmel i lov eller basert på annet samtykke.

9. Automatisert behandling

Vi kan bruke noe automatisert behandling til å levere tjenestene våre og gi anbefalinger knyttet til spesifikke tjenester. Slik behandling er strengt nødvendig for å levere visse tjenester (og vil i noen tilfeller være selve tjenesten), og er ikke gjenstand for samtykke. Annen automatisert behandling er uvesentlig, enten på grunn av dataenes karakter eller beslutningene som tas eller anbefales, slik at samtykke ikke er nødvendig. For automatisert behandling som er signifikant og knyttet til sensitive personopplysninger vil vi be om ditt samtykke før vi deler eller bruker slike data. For den typen automatisert behandling som omfattes av profilering og målretting av annonser kan du endre samtykke (for nettjenester) ved å slå av reklameinformasjonskapsler som beskrevet i Bruk av informasjonskapsler og enhets-ID. For mobilapper kan du endre samtykkestatus ved å aktivere innstillingen Begrenset annonsesporing eller lignende, som beskrevet i Bruk av informasjonskapsler og enhets-ID.

10. For å muliggjøre sosial deling og Connect with Us på sosiale medier

Tjenestene våre består av sosial deling og kommunikasjon med andre. Hvis du registrerer deg for disse tjenestene, kan vi be om ditt samtykke til bruk av informasjonen din for deling, som beskrevet i tjenesten. Vi kan også be om ditt samtykke når du kobler til oss via sosiale medier.

11. Promosjoner

Vi kan be om din tillatelse til å bruke personopplysningene dine og trenings- og velværedata til spesialtilbud, arrangementer, konkurranser og andre promosjoner. Vi kan bruke personopplysningene dine som vi samler inn i promosjoner, for å administrere promosjoner, verifisere identitet og alder, og til å kommunisere med deg om promosjonen.

Innstillinger for sosial deling

Tjenestene våre har fire innstillinger for deling: Privat, Offentlig, Bare venner, og Låst med nøkkel. MyFitnessPal er designet for å hjelpe deg på veien mot god form og velvære. Du kan kontrollere hvilke personopplysninger du deler, og hvem du deler dem med. Vi oppfordrer deg til å justere innstillingene dine for deling, slik at de best passer målene dine og det du er komfortabel med å dele. For å ivareta sikkerheten til personopplysningene dine har vi beskrevet noen standardinnstillinger for deling.

Standardinnstillinger for deling

  • «Fysiske stats», «Dagbok» og «Sosiale data» er satt til Privat. «Privat» betyr at det ikke deles med venner eller andre medlemmer. Du kan endre standard status for noe av dine fysiske stats. Informasjon som er satt til «Privat» som standard inkluderer for eksempel høyde, vekt og kroppsmasseindeks.

  • «Aktivitet» er satt til Bare venner. «Bare venner » betyr at det bare er synlig for vennene dine i nyhetsfeeden deres, men ikke deles med andre medlemmer. Du kan endre denne standardstatusen hvis du vil. Informasjon som er satt til «Bare venner» som standard inkluderer for eksempel venner, kommentarer til nyheter, hele kostholdsdagbøkene, og fullførte treningsøkter.

  • «Foruminnlegg» er satt til Offentlig. «Offentlig» betyr synlig for alle som bruker tjenesten.

  • SøkeinformasjonLa vennene mine finne meg» og «Profil») er satt til Offentlig. «La vennene mine finne meg» lar andre se at du er på MyFitnessPal og legge deg til som venn (kontoen din identifiseres med e-postadressen). Vi tror at sosial motivasjon hjelper deg med å oppnå målene dine raskere, og at vennene dine kan finne deg er veldig viktig for denne opplevelsen. «Profilinformasjon og bilde» er bare synlig for MyFitnessPal-medlemmer som er pålogget (alder er Privat på medlemsprofilen som standard). Hvis du setter hele kontoen din til Privat, vil ikke informasjonen din lenger være tilgjengelig slik at vennene dine kan finne deg (med mindre du endrer denne innstillingen i tjenester).

Endre innstillingene for deling

Du finner informasjon om hvordan du endrer innstillingene dine for deling og standardinnstillinger for tjenestene våre i standard for deling.

Merk: Når du deler informasjon fra tjenestene våre eksternt med en sosial nettverkstjeneste, er informasjonen du legger ut, gjenstand for deres personvernerklæring og innstillinger.

Interessebasert reklame

Interessebasert reklame er reklame som er målrettet til deg basert på nettaktiviteten og app-bruken din over tid, på ulike nettsteder og apper. Vår praksis for reklame inkluderer også opprettelse og bruk av «målgruppesegmenter». Du kan begrense bruk av informasjon til interessebasert reklame og reservere deg mot å se interessebaserte annonser. Avhengig av hvor du befinner deg når du bruker nettstedet vårt, kan du også bli bedt om å samtykke til bruk av informasjonskapsler, inkludert reklameinformasjonskapsler. Du finner mer informasjon om målgrupper og valgene våre for interessebasert reklame nedenfor.

  • Målgrupper Vi utleverer ulike typer informasjon for interessebasert reklame, inkludert tredjeparters interessebasert reklame. Denne behandlingen involverer bruk av personopplysninger til å lage målgrupper. Slike målgrupper gjøres deretter tilgjengelig for interessebasert reklame, inkludert reklame fra tredjeparter, i nettinnstillingene for MyFitnessPal. Målgruppene er basert på besøk på nettsteder, data om bruk av app, trenings- og velværedata, kjøpemønster på nett og i fysiske butikker, samhandling med våre annonser og markedsførings-epost, lignende typer informasjon, og i noen tilfeller data fra tredjeparter.

    Merknad for USA: Målgrupper gjøres tilgjengelig for interessebasert reklame fra tredjeparter i tjenestene til MyFitnessPal.

  • Reservasjon mot interessebasert reklame, valg og kontroll. For all interessebasert reklame beskrevet ovenfor, inkludert målgrupper, kan du reservere deg mot at opplysningene dine brukes til å målrette og sende interessebasert reklame til deg, inkludert tredjepartsannonser, uavhengig av hvor slike annonser vises. Slik reservering krever at informasjonskapsler som er strengt nødvendige ikke blokkeres av innstillingene i nettleseren din. Vi støtter Digital Advertising Alliance i USA sine Prinsipper for selvregulering for adferdsbasert reklame på nett, Canadian Digital Advertising Alliance i Canada, og European Digital Advertising Alliance i EU. Hvis du bor i USA, Canada eller EU, kan du gå til Ad Choices (US), Your Ad Choices (Canada), eller Your Online Choices (EU) for å finne et praktisk sted for å reservere deg mot interessebasert reklame, der aktører i hver region er med. Disse nettstedene har også detaljert informasjon om hvordan interessebasert reklame fungerer. Å reservere seg betyr ikke at du ikke lenger mottar reklame fra oss, eller når du bruker Internett. Det betyr bare at data innsamlet fra nettstedet vårt ikke brukes til interessebasert reklame, og at annonser du ser på nettsteder ikke er tilpasset interessene dine.

    Mobilapp. Du kan reservere deg mot interessebasert reklame på mobile enheter ved å slå på «Limit Ad Tracking» (Begrens annonsesporing) eller en lignende funksjon på mobilplattformen. Det sender et signal til oss og tredjeparter som indikerer at dataene dine ikke skal brukes til interessebasert reklame.

Avsnittet Bruk av informasjonskapsler og enhets-ID beskriver andre alternativer for å kontrollere bruk av visse typer informasjonskapsler, inkludert reklameinformasjonskapsler. Du kan bruke våre «reklameinformasjonskapsler» til å velge disse innstillingene for å forhindre innsamling og bruk av personopplysninger i informasjonskapsler til interessebasert reklame.

Administrere innstillinger og trekke tilbake samtykke

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke, med fremtidig virkning og uten at det påvirker lovligheten av å behandle personopplysningene dine basert på samtykke du har gitt tidligere, og du kan velge andre kontroller for innsamling av data på nettsted og på nett, interessebasert reklame, kommunikasjonsinnstillinger og app-innstillinger. Innsamling og bruk av personopplysninger kan være nødvendig for at tjenestene skal fungere.

Du kan administrere innstillingene dine på flere måter:

Bruk av informasjonskapsler og kontroller

Informasjonskapsler har mange formål. Informasjonskapsler er data som lagres i nettleseren din, som overføres til nettstedene for å huske nettleseren din over tid og skille mellom den og andre brukere. Informasjonskapsler brukes til å tilpasse nettopplevelsen din og til sikkerhet, analyse, markedsføring og interessebasert reklame. Våre informasjonskapsler legges ut og leses av våre nettservere, mens andre informasjonskapsler legges ut og leses av nettserverne til andre selskaper. Du finner informasjon om spesifikke informasjonskapsler på nettstedet vårt, via lenken AdChoices. Du kan blokkere og kontrollere informasjonskapsler ved bruk av informasjonen i dette avsnittet. Hvis du blokkerer alle informasjonskapsler, er det noen funksjoner på nettstedet vårt som ikke vil fungere.

Én måte å tenke på informasjonskapsler på er basert på funksjonen deres. De følgende innstillingene kontrollerer vår bruk av informasjonskapsler i nettleseren, bruk av IP-adresse for sporing, og innsamling og bruk av data for interessebasert reklame og reklame basert på informasjonskapsler.

[ INN ] Nødvendige informasjonskapsler. Disse strengt nødvendige informasjonskapslene brukes til å kunne utføre kjernefunksjoner, og ser når du er logget på, er nødvendige for sikkerhet, og håndhever personverninnstillingene dine. Uten disse informasjonskapslene er det noen funksjoner på nettsstedet som ikke vil fungere. Du kan sperre disse informasjonskapslene i nettleserinnstillingene dine.

[ INN / UT ] Funksjonelle informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene bidrar til å forbedre nettstedet ved å hjelpe oss med å se hvordan nettstedet brukes og hvor godt det fungerer. Disse informasjonskapslene inkluderer analyse og målinger.

[ IN / OUT ] Reklameinformasjonskapsler. Disse informasjonskapslene hjelper oss og andre parter med å tilpasse annonsene som du ser på tjenestene og på andre nettsteder. Hvis slått på, vil disse informasjonskapslene tillate at tredjeparter som viser interessebaserte annonser på nettstedet vårt også husker hvilken nettleser du bruker på andre nettsteder.

Bruk av IP-adresse

En IP-adresse er en identitet tilordnet av et nettverk til en datamaskin, mobil enhet, IoT-enhet eller rutingenhet. I denne personvernerklæringen betyr IP-adresser «offentlige» IP-adresser, som IP-adressen til en hjemmeruter som er synlig på Internett, samt «lokale» IP-adresser, som er IP-adresser tilordnet datamaskiner og mobile enheter «bak» en ruter (som en hjemmeruter). Våre reklame- og analysepartnere kan bruke IP-adresser til å gruppere og sammenstille enheter for analyseformål, sikkerhet og beskyttelse mot svindlere, interessebasert reklame, målrettet reklame, valg av annonser og begrensning av hyppighet for visning av reklamer.

Du kan reservere deg mot bruk av IP-adressen din til reklame og analyse ved bruk av kontrollene for informasjonskapsler for «Reklameinformasjonskapsler» og «Ytelse/analyse» ovenfor.

Bruk av sporingsbilder

Sporingsbilder er ekstremt små bildefiler som, når de lastes inn av nettleseren din gjør at nettleseren sender en nettverksforespørsel til parten som opprettet sporingsbildet. Hvis informasjonskapsler fra den parten er lagret i nettleseren din, vil disse informasjonskapslene overføres med forespørselen. Sporingsbilder kan brukes på nettsider for reklame eller for å bekrefte åpning av markedsførings-epost. Når de brukes sammen med informasjonskapsler for interessebasert reklame, kan innstillingene for informasjonskapsler ovenfor brukes til å kontrollere formålet de brukes til.

Lokal HTML5-lagring

Lokal HTML5-lagring i nettleseren er noe annet enn informasjonskapsler, men kan brukes til samme formål (til å knytte en sporings-ID til en spesifikk nettserver med nettleseren din, slik at nettserveren kan identifisere nettleseren din over tid). Du kan velge hvilket formål lokal HTML5-lagring brukes med informasjonskapselkontrollene beskrevet ovenfor.

Interaksjon med sosiale nettverk og miniprogrammer

Miniprogrammer fra sosiale nettverk, knapper og programtillegg på nettstedet vårt overfører passivt data om medlemmene i det sosiale nettverket til det sosiale nettverket, også selv om man ikke trykker på en knapp. Slik teknologi gjør at sosiale nettverk (f.eks. Facebook) kan identifisere medlemmene sine personlig og vite hvilke nettsteder de har besøkt. Dette gjelder uansett hvilke sosiale nettverksknapper som er integrert, uavhengig av om knappen «klikkes» eller «trykkes». Hvis du er medlem i et sosialt nettverk eller bruker disse kategoriene av nettjenester, bør du lese personvernerklæringene til de tjenestene for å forstå hvilke data de samler inn og eventuelt hvilke alternativer tjenesten har for å kontrollere hvordan data samles inn og brukes. Hvis du slår av reklameinformasjonskapsler, vil passiv sporing knyttet til disse knappe blokkeres på nettstedene våre.

Bruk av annonse-ID, posisjon og sensordata for mobile enheter, data fra nærfeltenheter

Tjenestene våre kan overføre enhets-ID, generelle posisjonsdata og data fra sensorer til oss og våre partnere, inkludert våre reklamepartnere.

  • Enhets-ID-er inkluderer ID-er tilknyttet leverandøren av mobilenheten, som IMEI, MEID, IMSI; plattformspesifikke ID-er som Android ID, Google AID og Apple IDFA; og ID-er som er en del av enhetens maskinvare, som WiFi MAC-adresse og serienummer. Akkurat hvilke enhets-ID-er som overføres kan avhenge av plattformen til mobilenheten og versjon av operativsystem.

  • Generelle posisjonsdata Tjenestene våre kan overføre generelle posisjonsdata. Generelle posisjonsdata kan innhentes fra GPS-tjenester, triangulering fra mobilmaster, eller kjent posisjon for WiFi-tilgangspunkter i nærheten.

  • Data fra sensorer og nærfeltenheter Appene og tjenestene våre kan også samle inn enhets-ID-er og nettverksadresser (inkludert IP-adresser, MAC-adresser og SSID-er) fra andre enheter, nærfeltenheter eller enheter i nettverket og WiFi-tilgangspunkter.

  • Hvordan vi bruker data fra mobile enheter Vi kan bruke enhets-ID-er, grov og generell posisjonsdata, og data fra sensorer, inkludert lokale nettverk (sammen med data om bruk av app samt trenings- og velværedata) til strengt nødvendige formål; til å forbedre appene og analysene våre; til personlig tilpassing og preferanser; og interessebasert reklame og reklame på ulike apper og enheter.

Trekk tilbake samtykke for bruk av dine mobile enhets-ID-er for analyse og reklame

Hvis du aktiverer «Begrens annonsesporing», «Ikke tillat interessebaserte annonser» eller en tilsvarende innstilling på mobilenheten din, sendes et signal til oss og tredjepartene vi brukes. Når det signalet mottas av MyFitnessPal eller tredjeparter, forteller det at du har valgt å reservere deg mot bruk av enhets-ID for reklame og analyse. Vi respekterer signalet og krever at våre tredjeparts reklame- og analysepartnere gjør det samme.

Du kan endre innstillingene for hvordan appen tilpasser funksjoner for deg i appen eller tilbakestille til standardverdiene ved å slette og installere appen på nytt.

Endre samtykkeinnstillinger for kommunikasjon 

Samtykke til e-postkommunikasjon: Når du har registrert deg for e-postkommunikasjon, kan du avslutte abonnementet ved klikke på lenken for å avslutte abonnementet i alle kommersielle e-poster vi sender deg. Hvis du avslutter abonnement for «all e-post», betyr det all e-post bortsett fra strengt nødvendig e-post. Du vil fortsatt motta e-postkommunikasjon fra oss hvis det er strengt nødvendig for å levere tjenestene eller bekrefte eller validere en transaksjon, gjenopprette kontoer osv.

Aktive mobilvarsler: Du kan administrere hvilke typer aktive varsler du mottar fra MyFitnessPal ved å endre innstillingene i appen. Du finner mer informasjon om hvordan du oppdaterer innstillingene for varsler for tjenestene våre her. Du kan også velge å ikke motta aktive varsler fra oss i innstillingene på mobilenheten din.

Overføring av personopplysningene dine til andre land

MyFitnessPal-prosessene for personopplysninger og de tilknyttede tjenestene og systemene, inkludert registrering, behandles på servere i USA. Hvis du befinner deg utenfor USA, vil personopplysninger vi samler inn behandles og lagres i USA (lovene og databeskyttelse og personvern i USA kan gi lavere beskyttelse enn i landet/regionen din).

Ved å bruke tjenestene og sende inn personopplysningene dine samtykker du til overføring, lagring eller behandling av personopplysningene dine i USA. Der det er nødvendig vil vi be om ditt uttrykkelige samtykke, som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Datalagring

Vi vil lagre personopplysningene dine så lenge du har en konto, eller slik det er nødvendig for at du skal kunne bruke tjenestene. Vi vil også lagre personopplysningene dine slik det er nødvendig for å oppfylle være lovbestemte forpliktelser, løse tvister og håndheve avtalene våre.

Dersom vi ikke lenger trenger å behandle personopplysningene dine til formålene beskrevet i denne personvernerklæringen, vil vi slette personopplysningene dine fra systemene våre.

Der det er tillatt vil vi også slette personopplysningene dine hvis du ber om sletting av kontoen din. Du finner informasjon om hvordan du ber om sletting her, eller du kan kontakte vår brukerstøtte.

Hvis du har flere spørsmål om hvordan vi lagrer data eller ønsker å be om sletting, kan du kontakte vår brukerstøtte.

Sikkerhet

Vi har tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte mot uautorisert og ulovlig behandling av personopplysninger, og mot utilsiktet eller ulovlig sletting, tap, endring, uautorisert utlevering av eller tilgang til personopplysninger. Vær likevel oppmerksom på at vi ikke kan beskytte mot all sikkerhetsrisiko knyttet til lagring og overføring av personopplysninger.

Lenker til andre nettsteder Vær oppmerksom på at denne personvernerklæringen ikke gjelder for praksisen til selskaper som vi ikke eier eller kontrollerer, eller for personer som ikke er ansatt av eller administreres av oss. Tjenestene våre kan ha lenker eller på andre måter gi tilgang til tredjepartsnettsteder. Slike lenker har til hensikt å gjøre ting enklere for deg. Hvis har ingen kontroll over, evaluerer ikke, og er ikke ansvarlige for tredjepartsnettsteder, innhold på slike nettsteder, eller varer og tjenester som er tilgjengelig via tredjepartsnettsteder. Personvernerklæringen vår gjelder ikke tredjepartsnettsteder, og data du utleverer til tredjepartsnettsteder, utleverer du for egen risiko. Vi anbefaler at du leser gjennom personvernerklæringene til tredjepartsnettsteder du besøker.

Barn

Vi samler ikke inn personopplysninger på nett fra personer som vi vet er under 18 år. Hvis du vet at et barn har gitt oss personopplysninger uten samtykke fra foreldre, kan du kontakte vår brukerstøtte. Hvis du blir oppmerksom på at en person under 18 år har gitt oss personopplysninger uten samtykke fra foreldre, vil vi slette dataene og vedkommendes konto.

Hvordan kontakte oss

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller bekymringer om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte eller skrive til:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Du kan også se våre stedsspesifikke erklæringer for å finne kontaktopplysningene til personvernansvarlig i din region.

Stedsspesifikke erklæringer

Innbyggere i Argentina

Du har rett til tilgang til personopplysningene dine vederlagsfritt og i intervaller som ikke er kortere enn seks måneder (med mindre det foreligger bevis for en legitim interesse for tilgang i kortere intervaller, som fastsatt i paragraf 14, delparagraf 3, i lov nr. 25 326).

Vi oppfordrer deg til å kontakte oss direkte for å la oss hjelpe deg med å løse saken din. Du har uansett rett til å sende en klage til Agency of Access to Public Information, som har ansvaret for håndhevelse av lov nr. 25 326.

Innbyggere i Australia

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i Australia, kan du be om tilgang til eller retting av personopplysninger vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen ovenfor. Vi kan ta betalt for denne tjenesten og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Hvis du har klager om hvordan vi behandler personopplysningene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte eller skrive til oss på adressen ovenfor, med en detaljert beskrivelse av problemet. UA svarer på klager så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Innbyggere i Brasil

Lovhjemmel for behandling

Vi kan bruke samtykke eller annen lovhjemmel for behandling av personopplysningene dine. Slike lovhjemler kan omfatte: databehandlerens eller tredjeparters legitime interesse; samsvar med en lovbestemt forpliktelse fra behandlingsansvarlig; oppfyllelse av en kontrakt; utøvelse av rettigheter i retten, forvaltningsprosesser eller voldgift.

Hvordan utøve rettighetene dine

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i Brasil, har du etter LGPD visse rettigheter til personopplysninger vi har samlet inn om deg. For å håndheve rettighetene knyttet til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen ovenfor. Henvendelsen din vil bli behandlet gratis, og vi vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Du har de følgende rettighetene.

  • Rett til bekreftelse på behandling av personopplysninger: Du har rett til å få en bekreftelse fra oss om hvorvidt vi behandler personopplysningene dine.

  • Rett til tilgang til personopplysningene dine: Du har rett til å kreve tilgang til personopplysningene og relatert informasjon om slik behandling (f.eks. formål med behandling, kategorier av involverte personopplysninger), under bestemmelsene om handels- og industrihemmeligheter.

  • Rett til retting av ufullstendige, unøyaktige eller utdaterte data: Du har rett til å få personopplysningene dine rettet, slik loven tillater.

  • Rett til anonymisering, sperring eller sletting av unødvendige eller overflødige data, eller data som behandles ulovlig. Anonymisering betyr bruk av rimelige og tilgjengelige tekniske hjelpemidler på tidspunktet for behandlingen, slik at dataene ikke lenger direkte eller indirekte kan knyttes til deg.

  • Rett til dataportabilitet: Du har rett til å få tilsendt personopplysninger du har gitt oss i et strukturert, vanlig og maskinleselig format, og du har rett til å få overført slik informasjon til en annen behandlingsansvarlig, inkludert å få det overført direkte, der det er teknisk mulig, med unntak av data som allerede har blitt anonymisert av oss.

  • Rett til sletting: Du kan kreve at vi sletter personopplysningene dine, slik loven tillater. Denne retten kan utøves når du trekker tilbake samtykke som behandlingen er basert på. Vær oppmerksom på at vi kan lagre en begrenset mengde data i en periode – inkludert i situasjoner der loven krever eller tillater lagring av slik informasjon.

  • Rett til informasjon om offentlige og private enheter som MyFitnessPal har delt data med gjennom kommunikasjon, disseminasjon, internasjonal overføring, sammenkobling av personopplysninger eller bankers delte behandling av personopplysninger.

  • Rett til informasjon om mulighetene til å nekte samtykke, og konsekvensene av dette;

  • Rett til å trekke tilbake samtykke: Du har rett til å trekke tilbake samtykke til vår behandling av personopplysningene dine, slik loven tillater det, og der hjemmel for behandling er basert på ditt samtykke.

  • Rett til å nekte: Der lovhjemmel for behandling av opplysningene dine er basert på noe annet enn samtykke, kan du nekte behandling der det ikke skjer i samsvar med loven.

  • Rett til innsyn i beslutninger om automatisert behandling: Du har rett til innsyn i beslutninger om automatisert behandling av personopplysninger som har betydning for interessene dine. Dette inkluderer beslutninger om en å lage en privat eller profesjonell kredittprofil.

Endringer av denne personvernerklæringen.

For å gjøre tjenestene bedre kan det være mulig å endre denne personvernerklæringen fra tid til annen. Vi forbeholder oss derfor retten til å endre denne personvernerklæringen i samsvar med gjeldende personvernlover. Du bør besøke nettstedet vårt med jevne mellomrom for å se eventuelle oppdateringer av denne personvernerklæringen.

Hvordan kontakte oss.

Hvis du har spørsmål, kommentarer, bekymringer, eller ønsker å utøve rettighetene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte.

Innbyggere i Fastlands-Kina

Hvordan kontakte oss

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller bekymringer om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte eller skrive til eller ringe oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Dataoverføring

I utgangspunktet vil personopplysninger som samles inn på Fastlands-Kina lagres i Fastlands-Kina. Vi leverer imidlertid tjenestene via ressurser og servere globalt (inkludert USA), hvilket betyr at personopplysningene dine kan overføres til eller være tilgjengelig i andre land/regioner utenfor Fastlands-Kina. Lovene og prinsippene for databeskyttelses- og personvern i de landene/regionene gir kanskje ikke like god beskyttelse som i Fastlands-Kina. I slike tilfeller vil MyFitnessPal fortsette å beskytte personopplysningene dine på en måte som er i tråd med det som forventes etter lovene i Fastlands-Kina (vil vil be om ditt samtykke til overføring av personopplysningene dine eller avidentifisere personopplysningene før overføring).

Tilbakeholdelse av informasjon

Du kan velge å ikke utlevere personopplysningene dine til MyFitnessPal. Hvis du velger å ikke utlevere personopplysningene dine, vil du kanskje ikke kunne bruke alle tjenestene.

Innbyggere i Colombia

Hvordan utøve rettighetene dine

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Du har visse rettigheter til personopplysninger vi samler inn om deg. For å håndheve rettighetene knyttet til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen nedenfor. Vi svarer på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

  • Rett til tilgang til personopplysningene dine: Du kan kreve å få tilgang til personopplysningene dine som vi behandler, uten kostnader.

  • Rett til å se, oppdatere og rette personopplysningene dine: Du har rett til å få personopplysningene dine rettet, slik loven tillater.

  • Rett til å kreve bevis på ditt samtykke: Du har rett til å kreve bevis på samtykke gitt oss for behandling av personopplysningene dine, der samtykke kreves for behandling av opplysningene.

  • Rett til å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve sletting av personopplysningene dine: Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve at vi sletter personopplysningene dine, i den grad loven tillater det.

  • Klagerett: Du har rett til å klage til Industri- og handelstilsynet ved brudd på personvernlovgivning.

Annen bruk av personopplysninger

Annen bruk av personopplysninger som ikke er beskrevet i denne personvernerklæringen vil bare forekomme slik lovverket krever, eller etter ditt uttrykkelige og informerte samtykke.

Hvordan kontakte oss eller vår personvernavdeling

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller bekymringer om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte eller skrive til:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Innbyggere i EØS og Storbritannia

Hvis du velger å ikke utlevere personopplysninger

Du kan velge å ikke utlevere personopplysningene dine til MyFitnessPal. Hvis du velger å ikke utlevere personopplysningene dine, vil du kanskje ikke kunne bruke alle tjenestene.

Hvordan utøve rettighetene dine

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i EØS-området, har du visse rettigheter til personopplysninger vi har samlet inn om deg. For å håndheve rettighetene knyttet til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller MyFitnessPal, Inc. 135 Townsend Street, Attention: Privacy/Legal San Francisco, CA 94107. Hvis det er i samsvar med gjeldende lovgivning og under ekstraordinære omstendigheter, kan vi ta betalt for denne tjenesten og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Du har de følgende rettighetene.

  • Rett til tilgang til personopplysningene dine (art. 15 GDPR): Du har rett til å kreve at vi bekrefter om vi behandler personopplysningene dine, og rett til tilgang til personopplysningene og relatert informasjon om slik behandling (f.eks. hensikt med behandling, og kategorier av personopplysninger som omfattes).

  • Rett til retting (art. 16 GDPR): Du har rett til å få personopplysningene dine rettet, hvis de er unøyaktige, og å få ufullstendige personopplysninger komplettert, slik loven tillater.

  • Rett til sletting (art. 17 GDPR): Du kan kreve at vi sletter personopplysningene dine, slik loven tillater. Denne retten kan blant annet utøves der: (i) personopplysningene er ikke lenger nødvendige for formålet som de ble samlet inn eller behandlet for; (ii) den registrerte trekker tilbake samtykket som ligger til grunn for behandlingen, i henhold til art. 6 (1) (a) eller art. 9 (2) (a) i GDPR, og det ikke finnes noe annet rettslig grunnlag for behandlingen; (iii) den du protesterer mot behandlingen i henhold til art. 21 (1) i GDPR, og det ikke finnes mer tungtveiende berettigede grunner til behandlingen, eller den registrerte protesterer mot behandlingen i henhold til art. 21 (2) i GDPR; eller (iv) personopplysningene er blitt behandlet ulovlig.

  • Rett til begrensning av behandling (art. 18 GDPR): Du har rett til å kreve at behandlingen begrenses dersom et av de følgende forhold gjør seg gjeldende: (i) der du bestrider riktigheten av personopplysningene; (ii) der behandling er ulovlig og du motsetter deg sletting av personopplysningene og isteden ber om at bruken av personopplysningene dine begrenses; eller (iii) der du har protestert mot behandling i henhold til art. 21 (1) i GDPR i påvente av bekreftelse på om MyFitnessPals berettigede grunner går foran dine.

  • Rett til dataportabilitet (art. 20 GDPR): Du har rett til å få tilsendt personopplysninger du har gitt oss i et strukturert, vanlig og maskinleselig format, og du har rett til å få overført slik informasjon til en annen behandlingsansvarlig, inkludert å få det overført direkte, der det er teknisk mulig og loven tillater det.

  • Rett til å protestere (art. 21 GDPR): Du har rett til å protestere mot vår behandling av personopplysningene dine, slik loven tillater. Denne retten er begrenset til behandling basert på art. 6 (1) (e) eller (f) i GDPR og inkluderer profilering basert på disse bestemmelsene. Etter en protest vil vi ikke lenger behandle personopplysningene dine, med mindre vi kan påvise at det foreligger tvingende berettigede grunner for behandlingen som går foran dine interesser, rettigheter og friheter, eller for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav. Du har også til enhver tid rett til å protestere mot behandling av personopplysningene dine for direkte markedsføring.

Hvordan vi kan utlevere personopplysningene

GDPR og nasjonale lover i EU-land som implementerer GDPR, tillater bare deling av personopplysninger knyttet til brukere som er innbyggere i EØS-området med tredjeparter under visse omstendigheter. Hvis du bor i EØS-området, vil vi bare dele personopplysningene dine som beskrevet i vår personvernerklæring under overskriften «Hvordan vi utleverer personopplysninger) hvis gjeldende europeiske og nasjonale lover og bestemmelser om databeskyttelse.

Helsedata

Noen trenings- og velværedata vi samler inn, kan regnes som personlige helseopplysninger under GDPR, som tolket av de europeiske datatilsynsmyndighetene, hvis de er registrert over lengre tid. Vi behandler denne typen data for å gi deg mer informasjon som du kan bruke til å evaluere fremgangen mot trenings- og velværemålene dine. Slike data skal imidlertid ikke forstås som medisinske råd, og er ikke beregnet for å stille diagnoser.

Overføring av personopplysningene dine til andre land

MyFitnessPal-prosessene for personopplysninger og de tilknyttede tjenestene og systemene, inkludert registrering, behandles på servere i USA. Hvis du befinner deg utenfor USA, vil personopplysninger vi samler inn behandles og lagres i USA (lovene og databeskyttelse og personvern i USA kan gi lavere beskyttelse enn i landet/regionen din).

For bruk av tjenestene våre kan vi kreve at du samtykker til overføring, lagring eller behandling av personopplysningene dine i USA. I andre situasjoner der personopplysninger overføres utenfor EØS-området eller Storbritannia, bruker MyFitnessPal andre mekanismer for internasjonal dataoverføring, inkludert standard kontraktsklausuler og samtykke godkjent av Europakommisjonen. Du har rett til å kreve en kopi av gjeldende tiltak eller ytterligere informasjon ved å kontakte vår brukerstøtte eller MyFitnessPal, Inc. 135 Townsend Street Att.: Privacy/Legal San Francisco, CA 94107.

Markedsføringskommunikasjon

Der vi er lovpålagt å gjøre det, ber vi deg om samtykke før vi sender deg promosjonsmateriell eller informasjon. Du kan trekke tilbake samtykke når som helst (dette vil ikke påvirke behandling av personopplysningene dine før du trekker tilbake samtykke). Hvis du ikke lenger ønsker å motta promosjonsmateriell osv., kan du gjøre det når som helst som beskrevet i avsnittet Endre samtykkeinnstillinger for kommunikasjon.

Rettslig grunnlag for behandling under GDPR

Dette avsnittet har informasjon om det rettslige grunnlaget for vår behandling av personopplysningene dine slik det kreves etter art. 13 og 14 i GDPR:

  • Når du registrerer deg for en konto eller bruker tjenestene våre, er slik behandling nødvendig for å kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) i GDPR.

  • Når du legger inn trenings- og velværedata i tjenestene våre: For sensitive data (inkludert helsedata og biometriske data), som definert i GDPR, behandler vi slike data på grunnlag av ditt tidligere samtykke, art. 9 (2) (a) GDPR.

  • Når du bruker eller samhandler med utstyr som brukes på kroppen eller en tilkoblet enhet.

    • For sensitive data (inkludert helsedata og biometriske data), som definert i GDPR, behandler vi slike data på grunnlag av ditt tidligere samtykke, art. 9 (2) (a) GDPR.

    • For ikke-sensitive personopplysninger som vi trenger for å levere tjenestene, er slik behandling nødvendig for levering av tjenestene våre, art. 6 (1) (b) GDPR.

    • Når det gjelder andre ikke-sensitive personopplysninger, behandler vi slike opplysninger på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gjøre tjenestene våre bedre.

      • For sensitive data (inkludert helsedata og biometriske data), som definert i GDPR, behandler vi slike data på grunnlag av ditt tidligere samtykke, art. 9 (2) (a) GDPR.

      • For ikke-sensitive personopplysninger som vi trenger for å levere tjenestene, er slik behandling nødvendig for levering av tjenestene våre, art. 6 (1) (b) GDPR.

      • Når det gjelder andre ikke-sensitive personopplysninger, behandler vi slike opplysninger på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gjøre tjenestene våre bedre.

  • Når du kommuniserer med oss eller registrerer deg for promosjonsmateriell, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å levere deg informasjon om promosjoner. Der lokale lover krever at vi innhenter ditt samtykke til å sende deg markedsføringsinformasjon, er det ditt samtykke som er den berettigede interessen, art. 6 (1) (a) GDPR.

  • Når du deltar i spesielle aktiviteter, tilbud eller programmer.

    • For sensitive data (helsedata) (inkludert helsedata og biometriske data), som definert i GDPR, behandler vi slike data på grunnlag av ditt tidligere samtykke, art. 9 (2) (a) GDPR.

    • For ikke-sensitive personopplysninger behandler vi slike data på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å informere deg om promosjoner eller la deg delta i våre spesialaktiviteter, tilbud eller programmer, eller innhente samtykke på forhånd, art. 6 (1) (a) GDPR, hvis gjeldende lover krever det.

      • Når du bruker våre nettsamfunn eller samhandler med våre reklamer, samler vi aktivt inn personopplysningene dine i den sammenhengen, vi behandler slike data på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å informere deg om promosjoner.

      • Når du bruker tredjepartsprodukter og -tjenester, og vi innhenter personopplysninger om deg fra slike tredjepartskilder:

        • For personopplysninger som vi trenger for å levere tjenestene (f.eks. hvis du betaler for tredjepartsprodukter via tjenestene våre), er slik behandling nødvendig for å levere våre tjenester, art. 6 (1) (b) GDPR.

        • Når det gjelder andre personopplysninger, behandler vi slike opplysninger på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gjøre brukeropplevelsen din og tjenestene våre bedre.

      • Når du kobler til oss via sosiale medier:

        • Der vi innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, for eksempel for markedsføringsformål, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. (1) (a) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gi deg bedre tjenester og la deg bruke alle tjenestene våre (art. 6 (1) (f) GDPR).

      • Der vi samler inn data fra tredjeparter eller offentlige kilder:

        • For personopplysninger som vi trenger for å levere tjenestene (f.eks. e-postverifisering), er slik behandling nødvendig for å levere tjenestene våre, art. 6 (1) (b) GDPR.

        • Når det gjelder andre personopplysninger, behandler vi personopplysningene dine basert på våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gi deg bedre tjenester og la deg bruke tjenestene våre mer effektivt.

      • Der vi bruker eller samler inn informasjonskapsler, enhets-ID-er, miljødata og annen sporingsteknologi, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. 6 (1) (a) GDPR, og på grunnlag av vår berettigede interesse, art. 6 (1) (f) GDPR, i den grad loven tillater det.

      • Der vi bruker grove posisjonsdata og data fra sensorer, behandler vi slike data til strengt nødvendige formål for å kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR; og for vår berettigede interesse i markedsføring og forbedring av tjenestene, art. 6 (1) (f) GDPR).

      • Der vi aggregerer eller sentraliserer data, slik behandling er nødvendig enten for å kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR, eller vi behandler slike data basert på vår berettigede interesse, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gi deg bedre eller tilpassede tjenester og markedsføring.

      • Når du registrerer deg for tjenestene våre som består av sosial deling og kommunikasjon med andre (inkludert lenker til venner på ulike plattformer):

        • Der vi innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. 6 (1) (a) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, er slik behandling nødvendig for at vi skal kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR.

      • Når du deler innhold eller prestasjoner, eller inviterer venner til å bruke tjenestene:

        • Der vi innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. 6 (1) (a) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, er slik behandling nødvendig for at vi skal kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR.

      • Når vi gir deg geografisk relevante tjenester, tilbud eller reklame:

        • Der vi innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. 6 (1) (a) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, for slike personopplysninger som vi trenger for å levere tjenestene, er slik behandling nødvendig for at vi skal kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, og der vi ikke trenger slike data for å levere tjenestene, behandler vi slike data for vår berettigede interesse i å sende deg markedsføring og forbedre tjenestene, art. 6 (1) (f) GDPR).

      • Når du ber oss om å tilpasse tjenestene våre:

        • Der vi innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. 6 (1) (a) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, er slik behandling nødvendig for at vi skal kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR.

      • Når vi utleverer personopplysninger til våre søsterselskaper og partnere, og til våre tjenesteleverandører og forhandlere:

        • Der vi innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av ditt samtykke, art. 6 (1) (a) GDPR.

        • Der vi ikke innhenter ditt samtykke i slike tilfeller, er slik behandling nødvendig for å kunne levere tjenestene, art. 6 (1) (b) GDPR, eller vi behandler slike data basert på vår berettigede interesse, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gi deg bedre eller tjenester og markedsføring.

      • Når vi behandler eller deler personopplysninger ved et salg eller i en salgsprosess, behandler vi slike data for vår berettigede interesse i å tilby, vedlikeholde, levere og forbedre tjenestene, art. 6 (1) (f) GDPR.

      • Når vi gjennomfører analyser, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å gjøre brukeropplevelsen din bedre og å utvikle og forbedre tjenestene våre.

      • Når vi etterforsker mistanke om ulovlig eller uetisk aktivitet, behandler vi personopplysningene dine på grunnlag av våre berettigede interesser, art. 6 (1) (f) GDPR, og vår berettigede interesse er å sørge for samsvar med juridiske krav og henvendelser fra myndighetene, og av hensyn til samfunnssikkerhet.

Rett til å klage til datatilsynsmyndighetene

Vi oppfordrer deg til å kontakte oss direkte for å la oss hjelpe deg med å løse saken din. Du kan imidlertid klage til en kompetent datatilsynsmyndighet i EU-landet du er bosatt eller jobber i, eller der en overtredelse har funnet sted. Du har rett til å gjøre det hvis du mener at behandlingen av personopplysningene dine bryter gjeldende personvernlovgivning.

Endringer av denne personvernerklæringen

For å gjøre tjenestene bedre kan det være mulig å endre denne personvernerklæringen fra tid til annen. Vi forbeholder oss derfor retten til å endre denne personvernerklæringen i samsvar med gjeldende personvernlover. Du bør besøke nettstedet vårt med jevne mellomrom for å se eventuelle oppdateringer av denne personvernerklæringen.

Hvordan kontakte oss eller vår personvernavdeling

MyFitnessPal, Inc. er behandlingsansvarlig ved behandling av personopplysningene dine i forbindelse med tjenestene. Ved spørsmål om behandling av personopplysningene dine kan du kontakte oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Innbyggere i Hongkong, SAR av Kina

  • MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i Hongkong, kan du be om tilgang til eller retting av personopplysninger vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen ovenfor. Vi kan ta betalt for denne tjenesten og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

  • Ditt samtykke til bruk eller deling av personopplysninger for markedsføringsformål. Du kan velge å ikke utlevere personopplysningene dine til MyFitnessPal. Hvis du velger å ikke utlevere personopplysningene dine, vil du kanskje ikke kunne bruke alle tjenestene. MyFitnessPal kan bruke personopplysningene dine til å kommunisere med deg om tjenestene du har kjøpt av MyFitnessPal eller bruker, og for å varsle deg om andre produkter, promosjoner og tjenester som vi tror du kan være interessert i. Vi kan også dele personopplysninger med våre annonsepartnere, forretningspartnere, forhandlere og leverandører som leverer produktet og tjenester til deg for markedsføringsformål. Du kan samtykke med metodene beskrevet i det neste avsnittet.

  • Hvordan gi samtykke og trekke tilbake samtykke Du har mulighet til å samtykke på flere måter, inkludert: (i) ved å merke av en boks for å indikere ditt samtykke når du gir oss personopplysninger via tjenestene våre eller et skjema (inkludert registrering for promosjoner); eller merke av en boks for å indikere ditt samtykke når du registrerer deg med oss eller oppretter en konto. Du kan reservere deg mot å motta markedsføringsmateriell når som helst og gratis ved bruk av metodene beskrevet her.

Innbyggere i Indonesia, Malaysia, Filippinene, Thailand og Singapore

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i Indonesia, Malaysia, Filippinene, Thailand eller Singapore kan du be om tilgang til og endring, nekting og sletting av personopplysninger som vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte. Hvis lovverket tillater det, kan vi ta betalt for denne tjenesten, og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Innbyggere i Japan

Operatører av nettsteder i Japan

MyFitnessPal drifter tjenesten og samler inn, bruker og deler personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Hvordan MyFitnessPal bruker personopplysninger

MyFitnessPal kan bruke personopplysningene dine til å kommunisere med deg om tjenestene du har kjøpt eller bruker, og for å varsle deg om andre produkter, promosjoner og tjenester som vi tror du kan være interessert i.

MyFitnessPal vil bruke personopplysninger du utleverer ved registrering til de følgende formålene:

  1. Å kommunisere med deg om bruk av tjenestene.

  2. Å kommunisere med deg om aktiviteter knyttet til tjenestene.

  3. Å levere informasjon (inkludert annonser) om produkter og tjenester.

  4. Å gi deg oppdateringer om ny bruk av personopplysningene dine.

  5. Å hjelpe deg med registrering.

  6. Å gi deg e-poststøtte.

  7. Å opprette statistisk og analytisk informasjon.

  8. Annen kommunikasjon med deg som er helt nødvendig.

  9. Vi bruker eller innhenter informasjonskapsler, enhets-ID-er, posisjon, miljødata og annen sporingsteknologi.

  10. Gi deg geografisk relevante tjenester, tilbud eller annonser.

  11. Oppfylle lovbestemte krav eller forpliktelser, følge pålegg fra myndighetene, og til formål knyttet til samfunnssikkerhet.

Vi kan også dele personopplysninger med våre reklamepartnere, forretningspartnere, forhandlere og leverandører. Deling av personopplysninger med disse organisasjonene kan bety at personopplysningene dine overføres til tredjeparter utenfor Japan.

Du kan samtykke med metodene beskrevet i det neste avsnittet.

Samtykke til bruk eller deling av personopplysningene dine

Hvis du bor i Japan og bruker tjenestene, samtykker du til innsamling, bruk og overføring av personopplysningene dine med MyFitnessPal, som beskrevet i denne personvernerklæringen. Personopplysninger som samles inn, vil også deles som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Du kan velge å ikke utlevere personopplysningene dine til MyFitnessPal. Hvis du velger å ikke utlevere personopplysningene dine, vil du kanskje ikke kunne bruke alle tjenestene.

Hvordan gi samtykke og trekke tilbake samtykke

Du har mulighet til å samtykke på flere måter, inkludert: (i) ved å merke av en boks for å indikere ditt samtykke når du gir MyFitnessPal personopplysninger via tjenestene eller et skjema (inkludert registrering for promosjoner); eller merke av en boks for å indikere ditt samtykke når du registrerer deg eller oppretter en konto hos MyFitnessPal. Du kan reservere deg mot å motta markedsføringsmateriell når som helst og gratis ved bruk av metodene beskrevet her.

Hvordan kontakte oss

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller bekymringer om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte, ringe oss eller skrive til:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Innbyggere i Mexico

Ved å bruke tjenestene samtykker du til innsamling, bruk og overføring av personopplysningene dine (inkludert sensitive personopplysninger etter meksikansk lov) for behandling i USA, som beskrevet i disse retningslinjene.

Forespørsler om tilgang

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i Mexico, kan du kreve tilgang til, endring eller sletting av personopplysninger vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen ovenfor. Vi kan ta betalt for dette slik lovverket tillater, og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Innbyggere i New Zealand

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i New Zealand, kan du be om tilgang til eller retting av personopplysninger vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen ovenfor. Vi kan ta betalt for denne tjenesten og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Innbyggere i Sør-Korea

Personopplysninger samlet inn av MyFitnessPal

Obligatorisk: E-postadresse, passord, fakturaadresse, kjønn, fødselsdato, postnummer, IP-adresse, nettleserhistorikk og informasjonskapsler.

Valgfritt: E-postadresse, fakturaadresse, kjønn, fødselsdato, postnummer, ordrehistorikk, telefonnummer, IP-adresse, nettleserhistorikk og informasjonskapsler. Informasjon om pålogging og interaksjon fra sosiale medier og nettsamfunn.

Forespørsler om tilgang

MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Hvis du bor i Sør-Korea, kan du be om tilgang til og endring, nekting og sletting av personopplysninger som vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen nedenfor. Hvis lovverket tillater det, kan vi ta betalt for denne tjenesten, og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

Lagring og sletting av data

Etter lovverket i Korea skal personopplysningene dine lagres i følgende perioder:

  • Registreringer om kontrakter eller oppsigelse av kontrakter, og registreringer om betaling og levering av varer:

    • Begrunnelse for lagring: Lov om forbrukerbeskyttelse ved elektroniske handelstransaksjoner osv.

    • Lagringsperiode: fem år

  • Registreringer av kundeklager eller tvisteløsninger:

    • Begrunnelse for lagring: Lov om forbrukerbeskyttelse ved elektroniske handelstransaksjoner osv.

    • Lagringsperiode: tre år

  • Data om bekreftelse av kommunikasjon

    • Begrunnelse for lagring: Lov om personvern ved kommunikasjon

    • Lagringsperiode: tre måneder

  • Registreringer av elektroniske pengetransaksjoner:

    • Begrunnelse for lagring: Lov om elektroniske pengetransaksjoner

    • Lagringsperiode: fem år

Metode og prosedyre for sletting av personopplysninger

MyFitnessPal lagrer personopplysningene dine (i) så lenge du har en konto, eller så lenge det er nødvendig for å levere tjenestene til deg eller (ii) som det er nødvendig for å oppfylle lovbestemte forpliktelser, løse tvister og håndheve avtalene våre. Personopplysninger slettes når de ikke lenger kreves til disse formålene. Den spesifikke prosessen for sletting og metodene er som følger: (i) Personopplysninger skrevet på papir makuleres, brennes eller pulveriseres; og (ii) personopplysninger som lagres i elektronisk form, slettes ved bruk av teknologi som forhindrer gjenoppretting av personopplysninger.

Hvordan kontakte oss

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller bekymringer om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte vår brukerstøtte, ringe oss eller skrive til:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Innbyggere i Tyrkia

Ved å bruke tjenestene samtykker du til innsamling, bruk og overføring av personopplysningene dine med MyFitnessPal, som beskrevet i denne personvernerklæringen. Personopplysninger som samles inn, vil også deles som beskrevet i denne personvernerklæringen.

  • Informasjonssikkerhet Personopplysninger som deles med MyFitnessPal, beskyttes ved bruk av tekniske og organisatoriske tiltak som skal beskytte informasjonen din mot uautorisert tilgang, tyveri og tap, slik det kreves etter art. 12 i lov nr. 6698 om beskyttelse av personopplysninger.

  • Nøyaktighet av personopplysninger MyFitnessPal bestreber seg for å holde personopplysningene dine nøyaktige og oppdatert. Du er ansvarlig for nøyaktigheten til informasjon du har gitt til MyFitnessPal, og du forstår at å gjøre det er viktig med tanke på å utøve dine personlige rettigheter til data under lov nr. 6698 om beskyttelse av personopplysninger og annen relevant lovgivning. For oppdatering av personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte.

  • Forespørsler om tilgang Hvis du bor i Tyrkia, kan du be om tilgang til og endring, nekting og sletting av personopplysninger som vi har samlet inn om deg. For tilgang til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte. Hvis lovverket tillater det, kan vi ta betalt for denne tjenesten, og vil svare på rimelige henvendelser så raskt det lar seg gjøre, og alltid innenfor de lovbestemte tidsfristene.

  • Lagring og sletting av data Når du sletter kontoen din eller hvis personopplysninger ikke lenger kreves for å levere tjenestene eller oppfylle våre lovbestemte forpliktelser, løse tvister, og oppfylle våre avtaler eller lagringsperioden etter gjeldende lov er utløpt, kan personopplysningene dine anonymiseres og fortsettes å brukes anonymisert.

Innbyggere i De forente arabiske emirater

Hvis du bor i De forente arabiske emirater, samtykker du til følgende hvis du bruker tjenestene:

  • Du fraskriver deg viktige rettigheter til personvern under gjeldende lover;

  • MyFitnessPal kan utlevere all informasjon du gir oss, inkludert informasjon du anser som privat; og

  • MyFitnessPal er ikke ansvarlig for publisering av informasjon du gir oss, inkludert informasjon du anser som privat.

Ikke bruk tjenestene hvis du er uenig med noe i denne personvernerklæringen.

Innbyggere i USA

Vi selger ikke personopplysninger som definert i lovene i Nevada.

Innbyggere i California

Hvis du bor i California, har du visse rettigheter til personopplysninger vi har samlet inn om deg. Under lovene i California er utøvelse av disse rettighetene gjenstand for visse unntak for å ivareta samfunnssikkerheten (f.eks. forebygge eller oppdage forbrytelser) og våre interesser (f.eks. ivareta fortrolighet der det er lovpålagt). Vi vil rette oss etter anmodningen din så snart det lar seg gjøre. Anmodninger om utøvelse av rettigheter kan innfris helt eller delvis, eller ikke i det hele tatt, avhengig av forespørselens art og gjeldende lovgivning. For å forhindre uautorisert tilgang til personopplysningene dine tar vi forholdsregler for å verifisere personens rett til dataene – blant annet ved å kreve at brukerne kontakter oss direkte via en bekreftet e-postadresse, består en verifiseringstest eller bekrefter informasjon knyttet til kontoen. Etter verifisering av identiteten din vil vi varsle deg hvis vi ikke kan imøtekomme anmodningen din og beskrive årsakene til at vi ikke kan imøtekomme den på det aktuelle tidspunktet.

Dine personvernrettigheter i California

Du har de følgende rettighetene.

  • Rett til tilgang til personopplysningene dine: Du har rett til å be oss om bekreftelse på om hvorvidt vi behandler personopplysningene dine og om tilgang til personopplysningene dine, slik loven tillater. Dette kan omfatte hvilke personopplysninger vi samler inn, bruker eller deler.

  • Rett til sletting: Du kan kreve at vi sletter personopplysningene dine, slik loven tillater.

  • Rett til å reservere seg mot «salg» og praksis for deling: Du har rett til å reservere deg mot noen typer praksis for deling med tredjeparter som kan bruke personopplysningene dine bare til sine egne formål. Retten til å reservere deg er begrenset til informasjon vi «selger» til slike tredjeparter. «Selge» betyr ikke i dette tilfellet at vi utleverer data i bytte mot penger – det gjør vi ikke. «Selge» betyr egentlig utlevering av data, inkludert tekniske enhetsdata, som ikke identifiserer deg direkte, der en tredjepart kan bruke dataene til sine egne formål, for eksempel til personlig tilpasset reklame. Vi vet ikke med sikkerhet om vi selger personopplysningene til personer under 16 år.

  • Rett til å ikke bli diskriminert: Vi skal ikke diskriminere deg, med tanke på priser eller tjenester vi tilbyr, hvis du henvender deg til oss for å utøve noen av rettighetene ovenfor.

Hvordan utøve rettighetene dine

Benytt rettighetene dine (annet enn reservasjon mot «salg»): For å benytte rettighetene knyttet til personopplysningene dine kan du kontakte vår brukerstøtte eller adressen nedenfor: MyFitnessPal, Inc., ATTN: Privacy/Legal, 135 Townsend Street, San Francisco, CA 94107

Benytt rettighetene dine til å reservere deg mot «salg»: For en forklaring av hvordan du benytter rettighetene dine, kan du gå til siden «Ikke selg personopplysningene mine».

Andre rettigheter i California

Californias sivillovbok, avsnitt 1798.83, gir innbyggere i California rett til å kreve at vi fremskaffer en liste med hvilke personopplysninger (om noen) vi utleverer til tredjeparter, som tredjeparten har brukt til direktemarkedsføring i foregående kalenderår samt tredjepartenes navn og adresser, Dette kan kreves én gang i året og er gratis.

Under avsnitt 1798.83 deler vi ikke per dags dato noen personopplysninger med tredjeparter for direktemarkedsføringsformål. Hvis vi velger å dele personopplysningene dine med tredjeparter for direktemarkedsføring, kan du reservere deg mot slik deling når som helst ved å be vår brukerstøtte om dette, eller ved å skrive til oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Det er viktig å være klar over at en slik reservasjon ikke hindrer utlevering til andre formål enn markedsføring eller for bruk i vår egen markedsføring.

Du tar kontroll over din trenings- og velværereise, så ta kontroll over dataene dine også. Finn ut mer om rettighetene og alternativene dine.Eller klikk her for å velge bort enkelte informasjonskapsler.

Våre Vilkår og betingelser for bruk og Retningslinjer for personvern er oppdatert. Ved å fortsette å bruke MyFitnessPal, godtar du MyFitnessPals oppdaterte vilkår for bruk og personvernregler.