Bustjejan's profile

Bustjejan

Female
Sörberge, VN
Member since July 30, 2014
"Ingenting är Omöjligt, bara mer eller mindre svårt!"

About Me:

Är en stolt 81a med diagnoserna Asperger (högfungerande autism heter det väl nu mer) ADD och Tourette´s.
Har väl alltid haft problem med vikten, för några år sedan så fick jag nog efter att ha nått 107kg (mycket pga felaktig medicinering) och bestämde mig för att börja gå ut och gå, det övergick till power walking och sedan till jogging och slutade på löpning.

Jag har alltid HATAT att springa, kanske för att jag inte visste hur man skulle springa, så jag finner det lite komiskt att det blev min favorit aktivitet tillslut.
Nu, 35kg lättare så njuter jag av 10km´s pass varierat med Freeletics och lite styrke.

Mitt mål med träningen är väl eg. inte viktnedgång längre utan mer ett sätt att slappna av och må bra utav, men jag skulle inte klaga om jag nådde ner till 65kg.
Men man ska väl kanske inte fokusera allt för mycket på vågen, det huvudsakliga är ju, enligt mig iaf, att det känns bra i kropp och själ :) och att man hittar en hållbar balans i vardagslivet både då det kommer till fysisk aktivitet, mental harmoni och sund kost

Utöver NPF diagnoserna så kämpar jag med att få ordning på min PPP (hudåkomma inom psoriasis familjen som drabbar handflator och fotsulor) och astma/allergi, det är två faktorer som spelar stor roll hur träningen ser ut.
Sommartiden gör det lite svårare, men skam den som ger sig, right?

Why I want to get in shape

Jag vill komma i form för att visa både för mig själv och min omgivning att ingenting är omöjligt.
Jag har ofta fått höra att jag "inte kan" göra saker pga min funktionsnedsättning, och för mig så existerar inte meningen "jag kan inte" utan jag lever på mantrat "jag kan, jag vill jag ska" och "ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre svårt" det gäller bara att hitta sätt och system som funkar för DIG, bara för att alla andra gör på ett visst sätt så betyder det inte att det är det ENDA sättet att göra det på :)

Alla kan, hittar man bara rätt sätt för sig själv och har positivt stöd i nacken så finns det inga gränser.

My Inspirations

  • Det är ett gemensamt intresse med min make
  • Det är kul och det gör att det känns bra i kroppen
  • Man blir piggare och gladare vilket underlättar i vardagen
  • Det ger självförtroende :)

Friends


View All (3)

My Progress

Recent Activity

Bustjejan's activity is only viewable by friends. If you know Bustjejan, send Bustjejan a message or add Bustjejan as a friend.

You're taking control of your fitness and wellness journey, so take control of your data, too. Learn more about your rights and options. Or click here to opt-out of certain cookies.

Our Terms and Conditions of Use and Privacy Policy have been updated. By continuing to use MyFitnessPal, you are acknowledging and agreeing to the updated MyFitnessPal Terms and Conditions of Use and Privacy Policy.