MyFitnessPals sekretesspolicy

Gäller fr.o.m.: 18 december 2020

VIKTIGT MEDDELANDE

Hos MyFitnessPal (”MyFitnessPal”) är vårt uppdrag att hjälpa dig på din tränings- och hälsoresa, och vi vill att du ska veta hur vi samlar in och använder de data som du tillhandahåller oss under den resans gång. MyFitnessPal utgörs av webbplatsen myfitnesspal.com (”webbplatsen”) och MyFitnessPals mobilappar (”mobilapp”) (som vi gemensamt kallar ”tjänster” i denna sekretesspolicy). Vi uppmanar dig att läsa denna sekretesspolicy samt våra villkor för användning (kallas genomgående för våra ”villkor”).

GENOM ATT ANVÄNDA TJÄNSTERNA SAMTYCKER DU TILL INSAMLING, ANVÄNDNING OCH ÖVERFÖRING AV DINA PERSONUPPGIFTER FÖR BEHANDLING I USA, I ENLIGHET MED DENNA SEKRETESSPOLICY.

MyFitnessPal och alla tillhörande tjänster och system, inklusive registrering, förvaras på servrar i USA. Om du befinner dig utanför USA bör du tänka på att den information vi samlar in (inklusive cookies och enhetsdata) kommer att behandlas och lagras i USA, en jurisdiktion där dataskydd och sekretesslagar och -principer, inklusive rättigheter för registrerade, kanske inte erbjuder samma skyddsnivå som de i det land där du bor eller är medborgare i. Genom att använda våra tjänster och tillhandahålla information till oss samtycker du till överföring och bearbetning av information i USA och, om inget annat anges i denna sekretesspolicy, använder vi detta samtycke som rättslig grund för dataöverföringen. Du kan bli ombedd att ge ditt uttryckliga medgivande till denna dataöverföring i samband med skapandet av kontot.

Läs denna sekretesspolicy noga, eftersom din åtkomst till och användning av tjänsterna innebär att du har läst, förstått och godkänt alla villkor i denna sekretesspolicy. Om du inte samtycker till någon del av denna sekretesspolicy eller våra villkor bör du inte ha tillgång till eller fortsätta att använda någon av tjänsterna eller på annat sätt tillhandahålla dina personuppgifter (beskrivna nedan) till oss.

Obs: För personer bosatta i Europeiska Unionen: För att uppfylla kraven i den europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) för våra europeiska konsumenter och användare beskriver denna sekretesspolicy den rättsliga grunden för hur vi behandlar dina personuppgifter och annan information som krävs enligt GDPR. Ytterligare lands-/regionspecifik information för våra europeiska konsumenter och användare finns i avsnittet Upplysningar som är specifika för plats.

Information om dina personuppgifter

Denna sekretesspolicy rör uppgifter om dig, dina enheter och din interaktion med våra tjänster.

”Personuppgifter” är information som kan användas för att identifiera dig, direkt eller indirekt, för sig själv eller tillsammans med annan information. Detta innefattar sådant som ditt fullständiga namn, e-postadress, telefonnummer, enhets-ID, vissa cookies och nätverksidentifierare och ”tränings- och hälsodata”.

MyFitnessPal samlar in, använder och lämnar ut och behandlar personuppgifter enligt beskrivningen i den här sekretesspolicyn, inklusive för att hantera och förbättra våra tjänster och vårt företag, för reklam och marknadsföring, samt för att tillhandahålla innovativa tränings- och hälsotjänster, som beskrivs närmare i den här sekretesspolicyn.

Vi kan skapa avidentifierade eller anonyma data från personuppgifter genom att utesluta datakomponenter (t.ex. ditt namn, e-postadress eller kopplingsbart spårnings-ID) som gör att informationen identifierar dig personligen, via kryptering, eller på annat sätt. Vår användning av anonymiserade och avidentifierade data omfattas inte av denna sekretesspolicy.

Så samlar vi in och använder personuppgifter

Vi samlar in dina personuppgifter på ett antal olika sätt och för olika ändamål, inklusive:

1. När du registrerar dig för ett konto eller interagerar med våra tjänster

Vi samlar in personuppgifter när du använder eller interagerar med våra tjänster, inklusive när du registrerar dig för ett MyFitnessPal-konto, köper en premiumprenumeration (inklusive behandling av betalning), eller på annat sätt använder tjänsterna (t.ex. bläddrar i innehållet på tjänsterna), och när du ber oss att anpassa våra tjänster. Dessa personuppgifter kan omfatta namn, foto, användarnamn och lösenord, e-postadress, födelsedatum, kön, betalningsinformation och allmänna platsuppgifter.

2. När du matar in tränings- och hälsodata i våra tjänster eller använder våra tjänster som samlar in data från en mobil enhets sensorer

”Tränings- och hälsodata” innefattar data som du uppger i förhållande till dina kostvanor, specialkost, hälsoaktivitet, livsstil (t.ex. sömnvanor), livshändelser, träningsmål, längd, vikt, mått, konditionsnivå, hjärtfrekvens, sömndata, BMI, biometriska data och liknande typer av data rörande fysiologiska tillstånd och aktivitet. Vi samlar in dessa data i syfte att tillhandahålla tjänsterna och anpassa funktioner, annonsering och tjänster till dina intressen och mål, inklusive att erbjuda måltidsförslag, rapporter och analyser, träningsplaner, kostrelaterade tjänster och produktrekommendationer.

3. När du använder eller interagerar med en bärbar eller annan ansluten enhet

Vi samlar också in personuppgifter, inklusive tränings- och hälsodata, när du använder en enhet som är ansluten till internet, t.ex. pulsmätare, aktivitetsmätare och andra enheter eller bärbara enheter som integreras med tjänsterna. När du använder en bärbar eller ansluten enhet eller produkt kan vi även samla in viss information om enheten eller produkten, t.ex. serienummer, Bluetooth-adress, UPC eller annan information relaterad till enheten eller köpet av enheten.

Obs: För Apple HealthKit Data

Du kan välja att ansluta till och dela dina uppgifter med HealthKit och dina HealthKit-uppgifter med MyFitnessPal. De uppgifter du lämnar till HealthKit styrs därefter av Apples villkor och sekretesspolicy. Den unika information som du väljer att skicka från HealthKit används inte av MyFitnessPal för marknadsföring och reklam samt överförs inte heller av MyFitnessPal till tredje part för marknadsföring och reklam.

4. När du kommunicerar med oss eller anmäler dig till kampanjmaterial

Vi samlar in personuppgifter när du kommunicerar med oss eller registrerar dig för att få marknadsföringsmaterial eller information (”meddelanden”) via e-post och pushmeddelanden.

Om du samtycker till att ta emot meddelanden kan vi använda dina personuppgifter och annan information för att kommunicera med dig angående de tjänster du har köpt eller använder från MyFitnessPal, ge dig kampanjmeddelanden och anpassad reklam, berätta om andra funktioner, upplysa dig om tävlingar, utmaningar, lotterier och andra kampanjer (”kampanjer”), upplysa dig om tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig och för annan marknadsföring. Du kan hantera dina kommunikationsinställningar i kontoinställningarna.

Observera att oavsett dina e-postinställningar kan vi komma att skicka meddelanden som rör utförandet av våra Tjänster, såsom översyn av våra villkor eller denna sekretesspolicy eller andra formella meddelanden om Tjänster som du har köpt eller använder.

Vi kan använda dina personuppgifter för att svara på dina förfrågningar om teknisk support, frågor eller klagomål om tjänsterna eller annan kommunikation du initierar. Detta inkluderar tillgång till ditt konto för att ta itu med tekniska supportförfrågningar.

5. När du deltar i särskilda aktiviteter, erbjudanden eller program

Vi kan begära eller på annat sätt samla in personuppgifter, inklusive tränings- och hälsodata när du deltar i kampanjer, undersökningar, forskningsaktiviteter eller initiativ (”forskning”). Detta inkluderar personuppgifter, t.ex. namn, adress, e-postadress, telefonnummer, ålder och annan information som kan vara lämplig för att delta i forskningen. Om du vinner en kampanj kan vi också behöva samla in viss skatteinformation, undantag och skattefriheter, beroende på priset.

Vi kan också inleda undersökningar som ber dig att svara på frågor om en rad ämnen från personuppgifter till varumärken och produktpreferenser. Kampanjer eller undersökningar kan drivas av en MyFitnessPal-tjänsteleverantör eller vara ett samarbete med en av våra affärspartner. I detta fall får personuppgifter samlas in direkt genom och/eller delas med MyFitnessPal, tjänsteleverantören och/eller affärspartner, även i marknadsföringssyfte. Varje erbjudande eller undersökning som behandlar dina personuppgifter på ett sätt som skiljer sig från denna sekretesspolicy kommer att ange vilken sekretesspolicy som gäller för just den informationsinsamlingen, i samband med kampanjen eller undersökningen.

6. När du är aktiv i våra onlinecommunities eller interagerar med reklam

Vi kan samla in dina personuppgifter när du är aktiv på våra onlinecommunities. Detta inkluderar när du klickar på annonser, interagerar med våra sociala mediesidor, skickar innehåll eller på annat sätt anger information i kommentarsfält, bloggar och andra forum i communityn som sponsras av eller är anslutna till MyFitnessPal. Observera att våra communityforum är offentliga, så vi rekommenderar att du är försiktig med vilken information och vilket innehåll du avslöjar.

7. När du använder produkter och tjänster från tredje part

Vi kan ge dig möjlighet att registrera och betala för produkter och tjänster från tredje part eller på annat sätt interagera med en annan webbplats, mobil applikation eller internetplats (gemensamt ”webbplatser från tredje part”) via våra tjänster, och vi kan samla in personuppgifter som du delar med webbplatser från tredje part via våra tjänster. När vi gör det kommer vi att ge dig ytterligare information om hur vi använder dina personuppgifter.

8. När du ansluter dig till oss via sociala medier

Du kan välja att aktivera, logga in på eller registrera dig för tjänsterna genom olika sociala medier eller sociala nätverkstjänster, såsom Facebook (”sociala nätverkstjänster”). När du ansluter dig med dina konton på olika sociala nätverkstjänster kan vi samla in personuppgifter som du har lämnat till just den sociala nätverkstjänsten. När du t.ex. loggar in med dina Facebook-uppgifter kan vi med ditt samtycke samla in personuppgifter som är tillåtna enligt Facebooks villkor från din Facebook-profil, såsom e-postadress, profilbild och vänlista. Vi använder denna information för att tillhandahålla, förbättra och anpassa tjänsterna (t.ex. för att hjälpa dig att ansluta till eller föreslå vänner i våra tjänster). Om du inte vill ge oss den här informationen måste du ändra sekretessinställningarna för ditt konto i det sociala nätverket.

9. När vi samlar in data från tredje part eller allmänt tillgängliga källor

Vi kan komma att erhålla vissa data om dig från tredjepartskällor som hjälper oss att tillhandahålla och förbättra tjänsterna samt för marknadsföring och reklam. Vi kan kombinera dina personuppgifter med de data vi får från våra tjänster, andra användare eller tredje part för att förbättra din upplevelse och förbättra tjänsterna.

10. När vi drar nytta av och/eller samlar in cookies, enhets-ID:n, plats, data från omgivningen och andra spårningstekniker

Vi kan samla in vissa personuppgifter med hjälp av cookies och andra tekniker såsom webbfyrar, enhets-ID:n, reklam-ID:n, geolokalisering, lokal HTML5-lagring, Flash-cookies och IP-adresser. Vi använder specifikt webbläsarcookies för olika ändamål, inklusive cookies som är helt nödvändiga för funktionalitet och cookies som används för anpassning, prestanda/analys och reklam. Vårt avsnitt Användning av cookies och enhets-ID:n innehåller mer information och fler alternativ för att styra eller neka till viss datainsamling eller vissa användningsområden.

11. När vi sammanställer eller centraliserar data

Vi sammanställer och centraliserar personuppgifter och tränings- och hälsodata i syfte att analysera, innovera och ge bättre service till våra kunder och slutanvändare.

12. När vi kopplar dig till dina vänner på olika plattformar

Våra tjänster består av social delning och kommunikation med andra. Vi använder dina personuppgifter för att möjliggöra delning enligt beskrivningen i tjänsterna, inklusive för att du ska kunna hitta och koppla dig till dina vänner på tjänsterna.

13. Dela innehåll och prestationer eller bjud in vänner

Med ditt samtycke kan vi komma åt dina kontakter så att du kan dela innehåll eller prestationer, inklusive videor, med vänner eller andra medlemmar och bjuda in vänner att använda tjänsterna.

14. När vi ger dig geografiskt relevanta tjänster, erbjudanden eller reklam

Vi kan använda allmänna platsuppgifter för att tillhandahålla tjänster, erbjudanden eller reklam som är relevanta för din allmänna plats.

15. När du ber oss att anpassa våra tjänster

Vi använder foton, videor och andra data som du förser oss med för att anpassa våra tjänster.

16. När vi uppfyller lagstadgade krav eller skyldigheter för verkställighet av lag och för den allmänna säkerheten (upplysningar som är specifika för plats kan gälla)

Vi kan använda personuppgifter i syfte att efterleva lagar, förordningar, domstolsbeslut eller andra juridiska skyldigheter eller för att underlätta utredning, för att skydda och försvara våra rättigheter och egendom, eller rättigheterna eller säkerheten för tredje part, för att genomdriva våra villkor, den här sekretesspolicyn eller avtal med tredje part, eller för brottsförebyggande syften.

Hur vi lämnar ut personuppgifter

Vi kan lämna ut dina personuppgifter för de ändamål som beskrivs i föregående avsnitt i denna sekretesspolicy, i avsnittet Upplysningar som är specifika för plats, och på följande sätt:

1. Drift och förbättring av tjänster och användarupplevelsen

Internt till relevanta avdelningar inom MyFitnessPal, för att tillhandahålla och förbättra tjänster, för marknadsföringsändamål och annonsering.

2. Till tjänsteleverantörer och säljare

Med affärspartners, marknadsföringspartners och säljare för att tillhandahålla, förbättra och anpassa tjänsterna.

Meddelande till Apple-användare

Våra mobilappar för iOS delar personuppgifter till tredje part enligt beskrivningen i den här sekretesspolicyn. Vi vidtar åtgärder för att säkerställa att sådana tredje parter tillhandahåller integritetsskydd som är identiska med eller lika med dem som krävs enligt denna sekretesspolicy och Apples riktlinjer för utvecklare.

3. Till sociala nätverksleverantörer

Med sociala nätverksleverantörer när vi använder sociala widgetar, knappar eller plugin-program i våra tjänster.

4. Till andra registrerade MyFitnessPal-användare

Med andra användare av tjänsterna i samband med specifika funktioner som är av social natur. All information du lägger upp eller delger i forum i vår community (till exempel Facebook eller sponsrade sidor på MyFitnessPal-bloggen) är offentlig.

5. För reklam och marknadsföring

Med reklam- och marknadsföringspartner i reklam- och marknadsföringssyften å MyFitnessPals vägnar och på uppdrag av tredje part, inklusive men inte begränsat till Facebook.

6. För viss analys och förbättring

Med vissa företag i syfte att analysera och förbättra tjänsterna.

7. För anpassad reklam

Med företag som är inblandade i anpassad reklam, däribland reklam på webben, i mobilappen och annan reklam. Den här reklamen består av MyFitnessPals och tredje parts annonser som är personliga och som visas på våra webbplatser och applikationer och via andra kanaler. För mer information om hur data lämnas ut för reklam, se anpassad reklam.

8. För juridiska krav, rättsvård och allmän säkerhet (upplysningar som är specifika för plats kan gälla)

Med rättsvårdande organ, regerings- eller tillsynsmyndigheter eller andra auktoriserade tredje parter i syfte att efterleva lagar, förordningar, domstolsbeslut eller andra juridiska skyldigheter eller för att underlätta utredning, för att skydda och försvara våra rättigheter och egendom, eller rättigheterna eller säkerheten för tredje part, för att genomdriva våra användarvillkor, den här sekretesspolicyn eller avtal med tredje part, eller för brottsförebyggande syften.

9. I händelse av en aktuell eller planerad försäljning. (Upplysningar som är specifika för plats kan gälla)

Med potentiella eller aktuella köpare, investerare, eller efterföljande enheter i samband med en planerad eller aktuell omorganisering av vår verksamhet, i samband med finansiering, försäljning eller någon annan transaktion som inbegriper avyttring av hela eller delar av vår verksamhet eller våra tillgångar, inklusive i syfte att möjliggöra sådan omsorg som krävs för att avgöra om man ska gå vidare med en transaktion, i enlighet med försäkran om lämpliga metoder för datahantering och skyddsåtgärder.

Invånare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Våra upplysningar är begränsade till situationer där vi har tillåtelse enligt gällande europeiska och nationella lagar och förordningar gällande dataskydd.

Rättslig grund för behandling

Detta avsnitt handlar om den rättsliga grunden för behandling av dina uppgifter om du bor utanför USA (inom USA lämnas vanligtvis ditt samtycke när du får ett meddelande om denna sekretesspolicy i en webbplatslänk eller mobilapp). Viss behandling tas upp i flera avsnitt eftersom mer än en rättslig grund kan vara aktuell beroende på omständigheterna eller tjänsten.

För att uppfylla tillämpliga dataskyddslagar är MyFitnessPal, Inc. ansvarigt för de personuppgifter du lämnar till oss (”personuppgiftsansvarig”). Som personuppgiftsansvarig behandlar vi de personuppgifter vi har om dig i enlighet med denna sekretesspolicy. Om du har några frågor eller funderingar gällande behandlingen av dina personuppgifter, eller om du har frågor om denna sekretesspolicy, kan du läsa våra upplysningar som är specifika för plats för kontaktinformation.

Obs: För personer bosatta inom Europeiska unionen: Ytterligare information om den rättsliga grunden för behandlingen finns i upplysningar som är specifika för plats för EES.

Vi samlar in och behandlar dina personuppgifter för en mängd olika ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy. I vissa fall krävs inte separat samtycke, inklusive:

1. För utförandet av ett kontrakt

För att fullgöra våra kontraktsenliga skyldigheter gentemot dig i samband med tjänsterna, inklusive men inte begränsat till kontoregistrering, uppfyllande av köp du gjort via tjänsterna (inklusive behandling av betalning), kontakta dig i samband med eventuella problem med tjänsterna, när du använder eller interagerar med en bärbar eller annan ansluten enhet och i relation till platsbaserade tjänster (inklusive för att tillhandahålla dig geografiskt relevanta tjänster), för att ge dig kontakt med vänner på andra plattformar, dela innehåll eller prestationer, eller bjuda in vänner, när du ber oss att anpassa våra tjänster, om vi behöver samla in personuppgifter från tredje parts källor och när du får åtkomst till tredje parts produkter och -tjänster, om vi samlar in data från tredje part eller allmänt tillgängliga källor, eller att samla in och centralisera data för tjänsternas prestanda.

2. För att uppfylla juridiska skyldigheter

För att efterleva lagar, förordningar, domstolsbeslut eller andra juridiska skyldigheter eller för att bistå i en utredning.

3. För berättigade intressen

För att driva vår verksamhet och tillhandahålla tjänsterna, annat än när vi utför våra avtalsenliga skyldigheter gentemot dig för MyFitnessPals ”berättigade intressen” enligt gällande lag – utom där detta åsidosätts av intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av personuppgifter.

Följande områden inkluderar t.ex. behandling som omfattas av berättigade intressen, i enlighet med gällande lagstiftning:

  • Kommunikation. För att kommunicera med dig angående tjänsterna, inklusive för att ge dig viktig information angående ändringar av våra villkor samt för att bemöta dina förfrågningar, frågor och klagomål. Vi kan skicka absolut nödvändig kommunikation, inklusive e-post, även om du har tackat nej till att ta emot andra e-postmeddelanden och kommunikation från MyFitnessPal. För denna typ av kommunikation krävs inte samtycke. Vi kan också behandla dina personuppgifter för våra berättigade intressen när du kommunicerar med oss, inklusive när du registrerar dig för marknadsföringsmaterial och vi inte har bett om ditt samtycke i det avseendet.

  • För att besvara dina förfrågningar. För att svara på dina förfrågningar om teknisk support, onlinetjänster, produktinformation eller annan kommunikation du initierar. Detta inkluderar tillgång till ditt konto för att ta itu med tekniska supportförfrågningar.

  • Kampanjmeddelanden. Vi behandlar dina icke-känsliga personuppgifter för att förse dig med kampanjmeddelanden och personligt anpassad marknadsföring, inklusive: när du kommunicerar med oss eller anmäler dig till marknadsföringsmaterial, när du deltar i erbjudanden eller program, när du är aktiv i våra onlinecommunities eller interagerar med reklam, för att tillhandahålla geografiskt relevanta tjänster, erbjudanden eller reklam, när vi sammanställer och centraliserar data samt när vi delar personuppgifter med våra tjänsteleverantörer och säljare.

  • Undersökningar. För att skicka undersökningar till dig med anknytning till våra tjänster, såvida de inte är av kommersiell natur. I dessa fall kan en undersökningsförfrågan skickas till dig om du har gett oss ditt samtycke att ta emot marknadsföringsmaterial från oss.

  • Efterlevnad av lagar och allmän säkerhet. För att underlätta utredning av misstänkta illegala eller kränkande aktiviteter, inklusive att dela information med andra organisationer i bedrägeri-, förlust- och brottsförebyggande syften. För att skydda och försvara våra rättigheter och vår egendom, eller rättigheterna eller säkerheten för tredje part.

  • Förbättring och utveckling. För att utveckla, tillhandahålla, förhöja och förbättra våra tjänster och din upplevelse, bland annat så att du kan använda hela vårt sortiment av tjänster (t.ex. bearbetning av icke-känsliga personuppgifter relaterade till din användning eller interaktion med en bärbar eller annan ansluten enhet som är integrerad med tjänsterna, när du går till produkter och tjänster från tredje part, när vi samlar in, använder eller på annat sätt utnyttjar cookies, enhets-ID:n, allmänna platsuppgifter, data från omgivningen och andra spårningstekniker, när du ansluter till oss via sociala medier, när vi samlar in data från tredje part eller allmänt tillgängliga källor, när vi sammanställer och centraliserar data samt när vi delar personuppgifter med våra tjänsteleverantörer och säljare). För internt bruk i samband med viss forskning, analys, innovation, testning, övervakning, kundkommunikation, riskhantering och i administrativa syften.

  • Verkställande av villkor och meddelanden. För att verkställa våra villkor eller denna sekretesspolicy eller avtal med tredje part.

  • Sammanslagning eller förvärv. (Upplysningar som är specifika för plats kan gälla). För att ge stöd åt en planerad eller aktuell omorganisering av vår verksamhet, i samband med finansiering, försäljning eller någon annan transaktion som inbegriper avyttring av hela eller delar av vår verksamhet eller våra tillgångar, inklusive i syfte att möjliggöra sådan omsorg som krävs för att avgöra om man ska gå vidare med en transaktion.

Samtycke som grund för behandling

I vissa fall kommer vi att be om ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Du kan lämna ditt samtycke på ett antal olika sätt, inklusive, enligt gällande lagstiftning, genom att kryssa i en ruta (eller motsvarande åtgärd) för att ge ditt samtycke när (i) du ger oss dina personuppgifter via våra tjänster eller ett formulär (inklusive registrering i kampanjer), eller (ii) när du registrerar dig eller skapar ett konto hos oss. På grund av olika länders lagar som reglerar samtycke för insamling och användning av personuppgifter varierar kraven för samtycke mellan olika regioner. Vi kan komma att efterfråga ditt samtycke till ett antal aktiviteter, inklusive:

1. MyFitnessPal marknadsföring och kommunikation

Vi kan be om ditt samtycke till att kontakta dig via telefon eller pushmeddelanden om andra erbjudanden, produkter, kampanjer, evenemang eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig och i marknadsföringssyfte.

2. Delning med tredjepartstjänster

Vi kan även be om ditt samtycke till att dela dina personuppgifter med vissa tredjepartspartners för att kunna erbjuda vissa varor, tjänster eller program. För att ta tillbaka ett samtycke kan du gå till inställningarna för den specifika tredjepartstjänsten eller -appen.

3. Tredje parts marknadsföring

Vi kan be om ditt samtycke till att lämna ut personuppgifter till tredje part som kan kontakta dig angående deras produkter, tjänster, kampanjer eller erbjudanden. Vanligtvis är detta i samband med ett lotteri eller en utmaning (ditt samtycke till tredje parts marknadsföring är i allmänhet inte en förutsättning för deltagande). För att ta tillbaka ett samtycke kan du gå till inställningarna för den specifika tredje parten.

4. Insamling av mobilenhets-ID:n, reklam-ID:n och data från sensorer

När du använder våra mobilappar kan vi be om ditt samtycke till att samla in dessa (detta samtycke kan fångas upp på operativsystemnivå). Om du vill ändra din samtyckesstatus för dessa data går du till inställningarna för mobilappen. Om du väljer att inte tillhandahålla denna information kanske vissa tjänstefunktioner inte är tillgängliga eller inte fungerar ordentligt.

5. Behandling av känsliga personuppgifter

Vi kan be om ditt samtycke till att behandla känsliga personuppgifter. Webbplatsen eller mobilappen kan behöva den här informationen för att tillhandahålla tjänsterna, inklusive när du använder eller interagerar med en bärbar eller annan ansluten enhet som integreras med tjänsterna. Om du väljer att inte tillhandahålla känsliga personuppgifter (t.ex. specifika typer av tränings- och hälsodata) kanske vissa funktioner eller tjänster inte är tillgängliga eller inte fungerar ordentligt.

6. Forskning

Vi kan be om ditt samtycke till att använda dina personuppgifter för forskningsändamål. Vi kan också be om ditt samtycke till att kontakta dig för att höra om du vill delta i vissa forskningsinitiativ och för att dela identifierande resultat. För marknadsundersökningar kan vi ställa frågor på uppdrag av affärspartners och dela dina svar med affärspartners.

7. Reklam

Vi använder cookies, pixlar (inklusive e-postpixlar), mobilenhets- och reklam-ID:n, allmänna platsuppgifter, tränings- och hälsodata, app- eller tjänstanvändningsdata och data från bärbara enheter från tredje part samt anslutna enheter eller sensorer som integreras med våra tjänster för anpassad reklam i flera appar och enheter. Samtycket till detta kan hanteras på operativsystemnivå.

8. Överföring av data

Vi överför data till USA och till andra länder/regioner för behandling. Vi kan be om ditt samtycke för denna överföring, och i annat fall kan överföringen vara berättigad enligt en rättslig grund som inte är samtycke.

9. Automatisk behandling

Vi kan använda viss automatisk behandling för att tillhandahålla våra tjänster och ge rekommendationer inom ramen för specifika tjänster. Denna behandling är absolut nödvändig för att tillhandahålla vissa tjänster (och är, i vissa fall, själva tjänsten) och omfattas inte av samtycke. Annan automatisk behandling är inte betydande, antingen på grund av uppgifternas natur eller de beslut som fattas eller rekommenderas, och samtycke krävs inte. Men för automatisk behandling som är betydande och med anknytning till känsliga personuppgifter, före delning eller användning av sådana data, kommer vi först att be om ditt samtycke. För delmängd av automatisk behandling som ingår i reklamprofilering för riktad reklam kan du ändra din samtyckesstatus (för webbplatstjänster) genom att slå av reklamcookies enligt beskrivningen i vårt avsnitt Användning av cookies och enhets-ID:n. För mobilappar kan du ändra din samtyckesstatus genom att aktivera inställningen Begränsa annonsspårning eller motsvarande enligt beskrivningen i vårt avsnitt Användning av cookies och enhets-ID:n.

10. För att möjliggöra delning i sociala nätverk och få kontakt med oss på sociala medier

Våra tjänster består av social delning och kommunikation med andra. Om du anmäler dig till dessa tjänster kan vi be om ditt samtycke till att använda dina uppgifter för att möjliggöra delning enligt beskrivningen i tjänsten. Vi kan även be om ditt samtycke när du ansluter till oss via sociala medier.

11. Kampanjer

Vi kan be om tillstånd att använda dina personuppgifter och tränings- och hälsodata för specialerbjudanden, evenemang, lotterier och andra kampanjer. Vi kan använda de personuppgifter vi samlar in under kampanjer för att administrera kampanjen, verifiera din identitet och ålder samt för att kommunicera med dig om kampanjen.

Inställningar för social delning

I våra tjänster finns det fyra delningsinställningar: Privat, offentlig, endast vänner och låst med en nyckel. MyFitnessPal är utformat för att hjälpa dig med din tränings- och hälsoresa. Du kan därför reglera vilka personuppgifter som du delar och med vilka du delar dem. Vi uppmuntrar dig att ändra delningsinställningarna för att bäst uppfylla dina mål och din föredragna delningsnivå. I syfte att skydda dina personuppgifter har vi sammanställt några inledande standardinställningar för delning.

Standardinställningar för delning

  • ”Fysisk statistik”, ”Dagbok” och ”Social information i communityn” är inställda som Privat. ”Privat” innebär att detta inte delas med vänner eller andra medlemmar. Du kan ändra standardinställningen för en del av din fysiska statistik. Information som är ”Privat” som standard innefattar t.ex. längd, vikt och BMI.

  • ”Aktivitet” är inställt som Endast vänner. ”Endast vänner” innebär att den endast kan ses av dina vänner i deras nyhetsflöde, men inte delas med andra medlemmar. Du kan ändra denna standardstatus om du vill. Information som är inställd som "Endast vänner" inkluderar som standard t.ex. vänskaper, kommentarer om nyhetsflöden, slutförda matdagböcker och slutförda träningspass.

  • ”Foruminlägg” är Offentlig. ”Offentlig” innebär att detta syns för alla andra som använder tjänsten.

  • Sökinformation (”Låt mina vänner hitta mig” och**”Profil”**) är inställda som Offentlig. ”Låt mina vänner hitta mig” låter folk se att du är på MyFitnessPal och de kan enkelt lägga till dig som en vän (dvs. ditt konto kan upptäckas med hjälp av din e-postadress). Vi tror att social motivation hjälper dig att snabbare nå dina mål och att möjliggöra för dina vänner att kunna hitta dig är avgörande för detta. Information i din ”Profil” och bild är endast synlig för MyFitnessPal-medlemmar som är inloggade (ålder är Privat på en medlems profil som standard). Om du ställer in hela kontot som Privat kommer din sökinformation inte längre vara tillgänglig så att dina vänner kan hitta dig (såvida du inte på annat sätt anger detta i tjänsten).

Ändra dina delningsinställningar

Detaljerad information om hur du uppdaterar dina delningsinställningar och standardinställningar för våra Tjänster beskrivs i delningsstandarden.

Obs: När du delar information från våra tjänster externt med en social nätverkstjänst kommer den information som du publicerar att styras av deras sekretesspolicy och inställningar.

Anpassad reklam

Anpassad reklam är reklam som är riktad till dig utifrån din användning av webbläsaren och appen över tid och på olika webbplatser eller i olika appar. Våra reklammetoder omfattar även skapande och användning av ”målgruppssegment”. Du har möjlighet att begränsa användningen av information för anpassad reklam och att avstå från att ta emot anpassad reklam. Beroende på varifrån du öppnar vår webbplats kan du även bli tillfrågad att samtycka till vår användning av cookies, inklusive reklamcookies. Ytterligare information om målgruppssegment och våra val gällande anpassad reklam finns nedan.

  • Målgruppssegment. Vi lämnar ut olika typer av information för anpassad reklam, inklusive för anpassad reklam från tredje part. Denna behandling omfattar användning av personuppgifter för att skapa målgruppssegment. Dessa målgruppssegment görs sedan tillgängliga för anpassad reklam, inklusive reklam från tredje part, på MyFitnessPals onlineresurser. Målgruppssegmenten baseras på webbplatsbesök, appanvändning, tränings- och hälsodata, köpbeteenden online och offline, interaktion med våra annonser eller marknadsföringsmeddelanden, liknande typer av information, och i vissa fall, data från tredje part.

    Obs: För USA: Målgruppssegmenten görs tillgängliga för anpassad reklam från tredje part på MyFitnessPals tjänster.

  • Anpassad reklam – undantag, valmöjligheter och kontroll. För all sådan anpassad reklam som beskrivs ovan, inklusive segment, kan du välja att inte låta dina data användas för att rikta in och ge dig anpassad reklam, inklusive reklam från tredje part, oavsett var sådan reklam kan tillhandahållas. Dessa undantag kräver att nödvändiga cookies inte blockeras av inställningarna i din webbläsare. Vi stödjer de självreglerande principerna för beteendeannonsering online för Digital Advertising Alliance i USA, Canadian Digital Advertising Alliance i Kanada och European Digital Advertising Alliance inom EU. Om du bor i USA, Kanada eller EU kan du besöka Ad Choices (USA), Your Ad Choices (Kanada), eller Your Online Choices (EU) för att hitta en lämplig plats att ange att du vill avstå från anpassad reklam, med deltagande enheter för varje region. På dessa webbplatser finns även detaljerad information om hur anpassad reklam fungerar. Att avstå innebär inte att du inte längre kommer att få reklam från oss, eller när du använder internet. Det innebär bara att data som samlats in från vår webbplats inte används för anpassad reklam och att reklam som visas på webbplatser inte är anpassad efter dina intressen.

    Mobilapp. Du kan avstå från anpassad reklam i mobila enheter genom att aktivera ”Begränsa annonsspårning” eller motsvarande som tillhandahålls av din mobila plattform. Det sänder en signal till oss och tredje parter som anger att dina data inte ska användas för anpassad reklam.

Vårt avsnitt Användning av cookies och enhets-ID:n ger ytterligare möjligheter att styra användningen av olika typer av cookies, inklusive reklamcookies. Du kan ändra inställning för ”reklamcookies” i dessa inställningar för att förbjuda insamling och användning av personuppgifter i cookies för anpassad reklam.

Hantera inställningar och ta tillbaka samtycke

Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke med framtida verkan utan att det påverkar behandlingen av dina personuppgifter utifrån ditt samtycke innan du tog tillbaka det, och utöva andra kontroller avseende datainsamling på webbplatsen och online, anpassad reklam, dina kommunikationsinställningar och appinställningar. Insamling och användning av personuppgifter kan krävas för att tjänsterna ska fungera.

Vi erbjuder dig flera sätt att hantera dina inställningar på:

Användning av cookies och kontroller

Cookies används för en mängd olika ändamål. Cookies är dataenheter som lagras i din webbläsare och överförs till webbplatser för att komma ihåg din webbläsare över tid och särskilja den från andra användare. Cookies används för att anpassa din webbupplevelse samt för säkerhet, analys, marknadsföring och anpassad reklam. Våra cookies placeras ut och läses av våra webbservrar, medan andra cookies placeras ut och läses av andra företags webbservrar. Information om specifika cookies finns på vår webbplats via AdChoices-länken. Du kan blockera och kontrollera cookies med den information som anges i detta avsnitt. Om du blockerar alla cookies kommer vissa funktioner på vår webbplats inte att fungera.

Ett sätt att tänka på cookies är baserat på deras funktion. Följande inställningar styr vår användning av webbläsarcookies, användning av IP-adress för spårning samt insamling och användning av data för cookiebaserad anpassad reklam.

[ IN ] Cookies som krävs. Dessa absolut nödvändiga cookies används för kärnfunktioner och känner igen när du är inloggad, är nödvändiga för säkerheten och upprätthåller dina sekretessinställningar. Utan dessa cookies kanske vissa funktioner inte fungerar på våra webbplatser. Du kan blockera dessa cookies i webbläsarens inställningar.

[ IN / UT ] Funktionscookies. Dessa cookies hjälper oss att förbättra webbplatsen genom att hjälpa oss att förstå hur webbplatsen används och hur den presterar. Dessa cookies inkluderar analyser och mätningar.

[ IN / UT ] Reklamcookies. Dessa cookies hjälper oss och andra parter att anpassa annonser som visas för dig på tjänsterna, liksom på andra webbplatser. Om dessa cookies är aktiverade kan tredje parter som sysslar med anpassad reklam på vår webbplats även identifiera din webbläsare på andra webbplatser.

Användning av IP-adress

En IP-adress avser en identifierare som tilldelats av ett nätverk till en dator, mobiltelefon, Internet of Things-enhet (IoT) eller routingenhet. IP-adresser inkluderar för tillämpningen av denna sekretesspolicy ”offentliga” IP-adresser, till exempel IP-adressen för en router som är synlig på internet, samt ”lokala” IP-adresser som är IP-adresser som tilldelats till datorer och mobila enheter ”bakom” en router (t.ex. en hemmarouter). Våra reklam- och analyspartners kan använda IP-adresser för att gruppera eller samordna enheter i analys-, säkerhets- och bedrägeribekämpningssyften, anpassad reklam, riktad reklam, reklamattribution och för att begränsa reklamfrekvensen.

Du kan välja att inte låta IP-adressen användas i reklam- eller analyssyfte med hjälp av cookiekontroller för ”Reklamcookies” och ”Prestanda/analys” ovan.

Användning av webbpixlar eller webbfyrar

Pixlar är extremt små bildfiler som, när de laddas av din webbläsare, gör att webbläsaren kan utföra en nätverksbegäran till den part som motsvarar pixeln. Om den partens cookies lagras i din webbläsare överförs dessa cookies med din begäran. Fyrar kan användas på webbplatser i reklamsyfte eller för att bekräfta öppnandet av ett reklammeddelande. När de används tillsammans med cookies för anpassad reklam kan cookiekontrollerna ovan användas för att styra för vilket syfte de används.

Lokal HTML5-lagring

Lokal HTML5-lagring i webbläsaren är annorlunda mot cookies, men kan användas för samma ändamål (para ihop ett spårnings-ID med en viss webbserver med webbläsaren så att webbservern kan identifiera din webbläsare över tid). Du kan styra vilka syften lokal HTML5-lagring används för med hjälp av cookiekontroller enligt ovan.

Sociala nätverk – interaktion och widgetar

Sociala nätverkswidgetar, -knappar och -plugins på våra webbplatser överför passivt data gällande ett socialt nätverks medlemmar till det sociala nätverket, även när ingen knapp klickas i. Dessa tekniker kan låta ett socialt nätverk (t.ex. Facebook) identifiera sina medlemmar och känna till vilka webbplatser som dess medlemmar har besökt. Detta gäller oavsett var sociala nätverksknappar är inbäddade, oavsett om en knapp ”klickas i”. Om du tillhör ett socialt nätverk eller använder denna typ av webbtjänster ska du läsa igenom dessa tjänsters sekretesspolicyer för att förstå vilka typer av data de samlar in och vilka, om några, alternativ tjänsten erbjuder för att styra hur data samlas in och används. Om du avaktiverar reklamcookies blockeras den passiva spårningen som förknippas med dessa knappar på våra webbplatser.

Användning av mobila enheters reklam-ID:n, platsuppgifter, sensordata och enhetsdata inom räckvidd

Våra tjänster kan överföra enhets-ID:n, allmänna platsuppgifter och data från sensorer till oss och våra partner, inklusive våra annonspartner.

  • Enhets-ID:n inkluderar ID:n som är kopplade till din mobiloperatör som IMEI, MEID, IMSI; plattformsspecifika ID:n som Android-ID, Google AID och Apples IDFA; och ID:n som är en del av enhetens maskinvara, t.ex. WiFi-MAC-adress och serienummer. Exakt vilka enhets-ID:n som överförs kan bero på din mobilenhetsplattform och operativsystemets version.

  • Allmänna platsdata. Våra tjänster kan överföra allmänna platsdata. Allmänna platsuppgifter kan erhållas från GPS-tjänster, mobiltelefonspårning eller kända platser för närliggande WiFi-åtkomstpunkter.

  • Sensor- och enhetsdata inom räckvidd. Våra appar och tjänster kan också samla in enhets-ID:n och nätverksadresser (inklusive IP-adresser, MAC-adresser och SSID:er) från andra enheter inom räckvidd eller nätverksanslutna enheter och WiFi-åtkomstpunkter.

  • Så använder vi mobilenhetsdata. Vi kan använda enhets-ID:n, ungefärliga och allmänna platsuppgifter och data från sensorer, inklusive lokala nätverk (tillsammans med data om appanvändning och tränings- och hälsodata) för strikt nödvändiga ändamål, för att förbättra våra appar och analyser, för anpassning och inställningar samt anpassad reklam på olika appar och enheter.

Återkallelse av ditt samtycke för användning av dina mobilenhets-ID:n för analys och reklam

Aktivering av ”Begränsa annonsspårning”, ”Avstå från annonsanpassning” eller motsvarande inställning i din mobila enhet sänder en signal till oss och eventuella tredje parter som vi använder. När den signalen tas emot av MyFitnessPal eller tredje part kommuniceras ditt val att inte låta enhets-ID:n användas i annons- eller analyssyfte. Vi respekterar signalen och kräver att våra reklam- och analyspartner som utgör tredje part också gör det.

I den utsträckning vår app anpassar funktionaliteten för dig kan du ändra dessa inställningar i appen, eller återställa standardinställningarna genom att ta bort och installera om appen.

Ändra inställningar för samtycke för kommunikationsinställningar 

Samtycke till e-postkommunikation: Efter att du registrerat dig för e-postmeddelanden kan du välja att avsluta prenumerationen med hjälp av länken Avsluta prenumeration i något av de kommersiella e-postmeddelanden vi skickar. Observera att om du avslutar prenumerationen för ”alla e-postmeddelanden” betyder det ”alla e-postmeddelanden, förutom absolut nödvändiga e-postmeddelanden”. Du kommer fortfarande att få e-postmeddelanden från oss om det är absolut nödvändigt för att tillhandahålla tjänsterna eller för att bekräfta eller validera en transaktion, återskapa konton osv.

Mobila pushmeddelanden: Du kan hantera vilken typ av pushmeddelanden du får från MyFitnessPal genom att ändra inställningarna i appen. Mer information om hur du uppdaterar dina inställningar för pushmeddelanden för våra tjänster finns här. Du kan även ställa in din mobila enhet så att den inte tillåter pushmeddelanden från oss.

Överföringar av dina personuppgifter till andra länder

De personuppgifter som MyFitnessPal behandlar och alla tillhörande tjänster och system, inklusive registrering, förvaras på servrar i USA. Om du befinner dig utanför USA måste du observera att de personuppgifter vi samlar in kommer att behandlas och lagras i USA (dataskydd och sekretesslagar i USA kan ge en lägre skyddsnivå än i ditt land/din region).

Genom att använda våra tjänster och skicka in dina personuppgifter samtycker du till överföring, lagring och/eller behandling av dina personuppgifter i USA. När så krävs ber vi dig om ditt uttryckliga samtycke enligt denna sekretesspolicy.

Lagring av uppgifter

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge du har ett konto eller så länge som det behövs för att tillhandahålla dig tjänsterna. Vi behåller också dina personuppgifter såsom det behövs för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter, lösa tvister och upprätthålla våra avtal.

När vi inte längre behöver behandla dina personuppgifter för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy raderar vi dina personuppgifter från våra system.

När så är tillåtet raderar vi även dina personuppgifter när du begär att få kontot raderat. Information om hur du gör en begäran om radering finns här eller genom att kontakta vårt supportteam.

Om du har ytterligare frågor om våra rutiner för lagring av data eller vill göra en begäran om radering kontaktar du oss via vårt supportteam.

Säkerhet

Vi vidtar tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda mot obehörig eller olaglig behandling av personuppgifter och mot oavsiktlig eller olaglig förstörelse, förlust, ändring, obehörigt röjande av eller åtkomst till personuppgifter. Observera dock att vi inte helt kan eliminera säkerhetsrisker i samband med lagring och överföring av personuppgifter.

Länkar till andra webbplatser. Observera att denna sekretesspolicy inte gäller för praxis hos företag som vi inte äger eller kontrollerar, eller för personer som inte är anställda hos oss eller som vi inte förvaltar. Våra tjänster kan tillhandahålla en länk eller på annat sätt ge åtkomst till webbplatser från tredje part. Vi tillhandahåller endast dessa länkar för din bekvämlighets skull. Vi har ingen kontroll över, granskar inte och ansvarar inte för tredje parts webbplatser, deras innehåll eller några varor eller tjänster som finns tillgängliga via webbplatser från tredje part. Vår sekretesspolicy gäller inte för webbplatser från tredje part. Eventuella uppgifter som du tillhandahåller till tredje parts webbplatser tillhandahåller du på egen risk. Vi uppmanar dig att läsa igenom sekretesspolicyn för de tredjepartswebbplatser som du interagerar med.

Barn

Vi samlar inte medvetet in personuppgifter om personer under 18 år. Om du blir medveten om att ett barn har försett oss med personuppgifter utan föräldrarnas samtycke, vänligen kontakta oss via vårt supportteam. Om vi blir medvetna om att en person under 18 år har försett oss med personuppgifter utan föräldrarnas samtycke kommer vi att vidta åtgärder för att ta bort uppgifterna och avsluta personens konto.

Hur du kontaktar oss

Om du har några frågor, kommentarer eller funderingar gällande hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller skriva till oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Du kan också gå till våra upplysningar som är specifika för plats för att hitta kontaktuppgifter till dataskyddsombudet i din region, om tillämpligt.

Upplysningar som är specifika för plats

Invånare i Argentina

Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter, med minst sex månaders mellanrum, helt kostnadsfritt (såvida det inte finns bevis på ett berättigat intresse för tillgång under kortare intervall, enligt vad som anges i avsnitt 14, underavsnitt 3 i lag nr 25 326).

Vi uppmuntrar dig att kontakta oss direkt och ge oss möjlighet att arbeta tillsammans med dig för att bemöta dina frågor. Trots detta har ni rätt att lämna in ett klagomål till byrån för åtkomst till offentlig information, i dess funktion som kontrollmyndighet med ansvar för att se till att lag nr 25 326 efterlevs.

Invånare i Australien

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Australien kan du begära tillgång till och korrigering av de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan. Vi kan ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Om du har några klagomål gällande hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta vårt supportteam eller skriva till oss på adressen ovan med en detaljerad beskrivning av klagomålet. UA besvarar klagomål så snart som möjligt och åtminstone inom de tidsgränser som föreskrivs av lagen.

Invånare i Brasilien

Rättslig grund för behandling

Vi kan förlita oss på samtycke och/eller annan giltig rättslig grund för att behandla dina personuppgifter. Sådana rättsliga grunder kan omfatta: den personuppgiftsansvariges eller tredje parts legitima intresse, för att den personuppgiftsansvarige ska uppfylla en rättslig eller regelmässig skyldighet, för att verkställa ett avtal, för att regelbundet utöva rättigheter i domstol, administrativa förfaranden eller skiljedomsförfaranden.

Så utövar du dina rättigheter

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Brasilien har du enligt LGDP vissa rättigheter i förhållande till de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att utöva dina rättigheter gällande dina personuppgifter kan du när som helst kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen ovan. Din begäran uppfylls utan kostnad och vi svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Du har följande rättigheter:

  • Rätt till bekräftelse av att personuppgifter behandlas: Du har rätt att be oss bekräfta om vi behandlar dina personuppgifter.

  • Rätt till tillgång till dina personliga uppgifter: Du har rätt att begära tillgång till personuppgifter och relaterad information om denna behandling (t.ex. syftet med behandlingen eller de berörda personuppgiftskategorierna) som är föremål för kommersiell och industriell sekretess.

  • Rätt till korrigering av ofullständiga, felaktiga eller inaktuella uppgifter: Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade, enligt gällande lagstiftning.

  • Rätt till anonymisering, blockering eller radering av onödiga eller alltför omfattande data eller data som olagligen behandlats. Anonymisering avser användning av rimliga och tillgängliga tekniska medel vid tidpunkten för behandlingen, då data inte längre kan kopplas direkt eller indirekt till dig.

  • Rätt till dataportabilitet: Du har rätt att få de personuppgifter som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, och du har rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig, inbegripet att få dem överförda direkt där så är tekniskt möjligt, förutom sådana data som redan har anonymiserats av oss.

  • Rätt till radering: Du har rätt att be oss ta bort dina personuppgifter, enligt gällande lagstiftning. Denna rättighet kan utövas när du drar tillbaka ditt samtycke som behandlingen baseras på. Observera att vi kan behålla en begränsad mängd data under en viss tid, inklusive i situationer där lagring av informationen är tillåten enligt lag och/eller krävs enligt lag.

  • Rätt till information om offentliga och privata organisationer med vilka MyFitnessPal har delat data genom kommunikation, spridning, internationell överföring, samtrafik av personuppgifter eller delad behandling av banker av personuppgifter.

  • Rätt till information om möjligheten att neka samtycke och konsekvenserna av ett sådant avslag.

  • Rätt att återkalla samtycke: Du har rätt att återkalla ditt samtycke till vår behandling av dina personuppgifter, i enlighet med vad som tillåts enligt lag, och där grunden för behandlingen baserades på ditt medgivande.

  • Rätt att motsätta sig: När den rättsliga grunden för behandling av dina uppgifter är något annat än samtycke kan du motsätta dig behandlingen när den inte är i överensstämmelse med lagen.

  • Rätt att granska beslut om automatisk bearbetning: Du har rätt att granska beslut som fattas enbart på grundval av automatiserad behandling av personuppgifter som påverkar dina intressen. Detta inbegriper beslut som är avsedda att definiera din personliga, yrkesmässiga, konsument- eller kreditprofil.

Ändringar i denna sekretesspolicy.

I syfte att förbättra våra tjänster kan det vara nödvändigt att då och då ändra vår sekretesspolicy. Vi förbehåller oss därför rätten att ändra denna sekretesspolicy i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Besök då och då vår webbplats för information om uppdateringar av denna sekretesspolicy.

Hur du kontaktar oss.

Om du har frågor, kommentarer, funderingar eller behöver utöva dina rättigheter kan du kontakta oss via vårt supportteam.

Invånare på Kinas fastland

Hur du kontaktar oss

Om du har några frågor, kommentarer eller funderingar gällande hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta vårt supportteam eller skriva till oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Dataöverföring

Personuppgifter som samlas in på Kinas fastland lagras huvudsakligen på Kinas fastland. Men vi tillhandahåller tjänster via resurser och servrar över hela världen (inklusive USA), vilket innebär att dina personuppgifter kan överföras till eller nås inom ett annat land/en region utanför Kinas fastland. Dataskydds- och sekretesslagar och principer i de länderna/regionerna kanske inte erbjuder samma skyddsnivå som de på Kinas fastland. Under dessa omständigheter kommer MyFitnessPal att fortsätta att skydda dina personuppgifter på ett sätt som är förenligt med vad som förväntas enligt den lagstiftning som gäller på Kinas fastland (t.ex. inhämtar vi ditt samtycke till att överföra dina personuppgifter eller avidentifiera personuppgifter innan överföring).

Undanhållande av information

Du kan välja att inte delge MyFitnessPal några av dina personuppgifter. Men om du väljer att inte delge dina personuppgifter kan det hända att du inte kan utnyttja det kompletta tjänsteutbudet.

Invånare i Colombia

Så utövar du dina rättigheter

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Du har vissa rättigheter till de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att utöva dina rättigheter gällande dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan. Vi besvarar rimliga krav så snart som möjligt och åtminstone inom de tidsgränser som föreskrivs av lagen.

  • Rätt att få tillgång till dina personuppgifter: Du har rätt att utan kostnad få tillgång till dina personuppgifter som behandlas av oss.

  • Rätt att känna till, uppdatera och korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade, enligt gällande lagstiftning.

  • Rätt att begära bevis på ditt samtycke: Du har rätt att begära bevis på det samtycke som beviljats oss för behandling av dina personuppgifter, där samtycke krävdes för att behandla informationen.

  • Rätt att återkalla ditt samtycke eller begära att dina personuppgifter undertrycks: Du har rätt att dra tillbaka ditt medgivande eller begära att vi undertrycker dina personuppgifter, enligt vad som tillåts enligt lag.

  • Rätt att skicka klagomål: Ni har rätt att skicka klagomål inför bransch- och handelsombudsmannen om varje form av intrång i sekretesslagstiftningen.

Ytterligare användning av personuppgifter

Ytterligare användning av dina personuppgifter som inte beskrivs i den här sekretesspolicyn sker endast i enlighet med stadgar eller när vi har fått ditt på förhand explicita och informerade samtycke.

Så kontaktar du oss eller vårt Privacy Office

Om du har några frågor, kommentarer eller funderingar gällande hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller skriva till oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Invånare i Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet och Storbritannien

Om du väljer att inte delge några personuppgifter

Du kan välja att inte delge MyFitnessPal några av dina personuppgifter. Men om du väljer att inte delge dina personuppgifter kan det hända att du inte kan utnyttja det kompletta tjänsteutbudet.

Så utövar du dina rättigheter

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet har du vissa rättigheter i förhållande till de personuppgifter som vi har samlat in om dig. Om du vill utöva dina rättigheter till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på MyFitnessPal Inc. 135 Townsend Street Attention: Privacy/Legal San Francisco, CA 94107. Med förbehåll för tillämplig lagstiftning, och endast under exceptionella omständigheter, kan vi ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Du har följande rättigheter:

  • Rätt till tillgång till dina personliga uppgifter (artikel 15 i GDRP): Du har rätt att be oss om bekräftelse på huruvida vi behandlar dina personuppgifter, samt rätt till tillgång till personuppgifter och tillhörande information som bearbetning (t.ex. behandlingens syfte eller de kategorier av personuppgifter som är involverade).

  • Rätt till rättelse (artikel 16 i GDPR): Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga och att få ofullständiga personuppgifter om dig ifyllda, enligt vad som tillåts enligt lag.

  • Rätt till radering (artikel 17 i GDPR): Du har rätt att be oss ta bort dina personuppgifter, enligt gällande lagstiftning. Denna rätt kan utövas bland annat: (i) När personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in eller på annat sätt behandlats. (ii) När du tar tillbaka det samtycke på vilket behandlingen grundar sig enligt artikel 6.1 a eller artikel 9.2 a i GDPR och det inte finns någon annan rättslig grund för behandlingen. (iii) När du invänder mot behandlingen i enlighet med artikel 21.1 i GDPR och det saknas berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre, eller när du invänder mot behandlingen i enlighet med artikel 21.2 i GDPR. (iv) När dina personuppgifter har behandlats på olagligt sätt.

  • Rätt till begränsning av behandling (artikel 18 i GDPR): Du har rätt att begära begränsning av vår behandling under begränsade omständigheter, inklusive: (i) när dina personuppgifters korrekthet bestrids, (ii) när behandlingen är olaglig och du motsätter dig radering av dina personuppgifter och istället begär begränsning av användningen av dina personuppgifter eller (iii) när du har invändningar mot behandling enligt artikel 21.1 i GDPR i väntan på kontroll av huruvida MyFitnessPals berättigade skäl väger tyngre än dina skäl.

  • Rätt till dataportabilitet (artikel 20 i GDPR): Du har rätt att få de personuppgifter som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, och du har rätt att överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig, inbegripet att få dem överförda direkt där så är tekniskt möjligt och tillåts enligt lag.

  • Rätt att göra invändningar (artikel 21 i GDPR): Du har rätt att göra invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter, enligt gällande lagstiftning. Denna rättighet är begränsad till behandling som grundar sig i artikel 6.1 e eller f i GDPR, och omfattar profilering som grundar sig på dessa bestämmelser. Efter detta får vi inte längre behandla dina personuppgifter såvida vi inte kan påvisa tvingande berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter eller om det sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk. Dessutom har du rätt att när som helst motsätta dig behandlingen av personuppgifter för direkt marknadsföring.

Så kan vi lämna ut personuppgifter

GDPR och nationella lagar i Europeiska unionens medlemsstater för tillämpning av GDPR tillåter enbart under vissa omständigheter delning av personuppgifter som rör användare som är bosatta inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet med tredje parter. Om du är bosatt inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet delar vi dina personuppgifter enbart enligt vad som beskrivs i vår sekretesspolicy, under rubriken ”Så lämnar vi ut personuppgifter” om det är tillåtet för oss att göra så enligt tillämpliga europeiska och nationella dataskyddslagar och -bestämmelser.

Hälsodata

Vissa tränings- och hälsodata som vi samlar in kan betraktas som personliga hälsodata enligt GDPR, så som de tolkas av de europeiska tillsynsmyndigheterna för dataskydd om de registreras över en längre tidsperiod. Vi behandlar denna typ av data för att ge dig ytterligare information som du kan införliva i bedömningen av dina framsteg för att uppnå dina tränings- och hälsomål. De bör däremot inte anses utgöra professionella medicinska råd och är inte avsedda att användas för diagnoser.

Överföringar av dina personuppgifter till andra länder

De personuppgifter som MyFitnessPal behandlar och alla tillhörande tjänster och system, inklusive registrering, förvaras på servrar i USA. Om du befinner dig utanför USA måste du observera att de personuppgifter vi samlar in kommer att behandlas och lagras i USA (dataskydd och sekretesslagar i USA kan ge en lägre skyddsnivå än i ditt land/din region).

För att kunna använda våra Tjänster kan vi komma att be om ditt samtycke till att vi överför, lagrar och/eller behandlar dina personuppgifter i USA. I andra situationer där personuppgifter överförs utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Storbritannien använder MyFitnessPal andra mekanismer för internationell dataöverföring, inklusive EU-kommissionens godkända standardavtalsklausuler och samtycke. Du har rätt att begära en kopia av den tillämpliga åtgärden eller ytterligare information genom att kontakta oss via vårt supportteam eller på MyFitnessPal, Inc. 135 Townsend Street Attention: Privacy/Legal San Francisco, CA 94107.

Marknadsföringskommunikation

När vi enligt lag måste kommer vi att be dig om ditt samtycke innan vi ger dig marknadsföringsmaterial eller information. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst (detta påverkar inte behandling av dina personuppgifter som skett fram till återkallandet). Om du vill sluta ta emot kampanjmaterial osv. kan du göra det när som helst enligt avsnittet Ändra inställningar för samtycke för kommunikationsinställningar.

Rättslig grund för behandling enligt GDPR

I det här avsnittet ger vi information om den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter enligt artikel 13 och 14 i GDPR:

  • När du registrerar dig för ett konto eller interagerar med våra tjänster krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

  • När du matar in tränings- och hälsodata i våra tjänster: För känsliga uppgifter (inklusive hälsodata och biometriska data) enligt definitionen i GDPR behandlar vi sådana uppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 9.2 a i GDPR.

  • När du använder eller interagerar med en bärbar eller annan ansluten enhet.

    • För känsliga uppgifter (inklusive hälsodata och biometriska data) enligt definitionen i GDPR behandlar vi sådana uppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 9.2 a i GDPR.

    • För icke-känsliga personuppgifter som vi behöver för att kunna utföra tjänsterna krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

    • Med hänsyn till andra icke-känsliga personuppgifter behandlar vi sådana uppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förbättra våra tjänster.

      • För känsliga uppgifter (inklusive hälsodata och biometriska data) enligt definitionen i GDPR behandlar vi sådana uppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 9.2 a i GDPR.

      • För icke-känsliga personuppgifter som vi behöver för att kunna utföra tjänsterna krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

      • Med hänsyn till andra icke-känsliga personuppgifter behandlar vi sådana uppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förbättra våra tjänster.

  • När du kommunicerar med oss eller anmäler dig till kampanjmaterial behandlar vi dina personuppgifter på basis av vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förse dig med våra kampanjmeddelanden. När vi enligt gällande lokala lagar måste få ditt samtycke till att skicka marknadsföringsinformation till dig är den rättsliga grunden ditt samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

  • När du deltar i särskilda aktiviteter, erbjudanden eller program.

    • För känsliga uppgifter (hälsodata) (inklusive hälsodata eller biometriska data) enligt definition i GDPR behandlar vi sådana uppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 9.2 a i GDPR.

    • För icke-känsliga personuppgifter behandlar vi sådana uppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förse dig med våra kampanjmeddelanden eller låta dig delta i våra specialaktiviteter, erbjudanden eller program eller få medgivande på förhand, artikel 6.1 a GDPR, om tillämplig lag kräver det.

      • När du är aktiv i våra onlinecommunities eller interagerar med reklam och vi aktivt samlar in dina personuppgifter i detta sammanhang behandlar vi sådana uppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förse dig med våra kampanjmeddelanden.

      • När du öppnar tredjepartsprodukter och -tjänster och vi får personuppgifter om dig från sådana tredjepartskällor:

        • För personuppgifter som vi behöver för att utföra tjänsterna (t.ex. om du betalar för produkter från tredje part via våra tjänster) krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

        • Med hänsyn till andra personuppgifter behandlar vi sådana uppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förhöja din upplevelse och förbättra våra tjänster.

      • När du ansluter dig till oss via sociala medier:

        • När vi samlar in ditt samtycke i detta fall, t.ex. i marknadsföringssyfte, behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall behandlar vi dina personuppgifter på basis av vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att ge dig bättre service och ge dig möjlighet att använda hela vårt tjänsteutbud (artikel 6.1 f i GDPR).

      • När vi samlar in data från tredje part eller allmänt tillgängliga källor:

        • För personuppgifter som vi behöver för att kunna utföra tjänsterna (t.ex. för e-postbekräftelser) krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

        • Med hänsyn till andra personuppgifter behandlar vi dina personuppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att ge dig bättre tjänster och att göra att du kan använda våra tjänster mer effektivt.

      • När vi utnyttjar och/eller samlar in cookies, enhets-ID:n, data från omgivningen och andra spårningstekniker behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt samtycke, artikel 6.1 a i GDPR, och baserat på vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, i den utsträckning som medges av tillämplig lagstiftning.

      • När vi använder ungefärliga platsuppgifter och data från sensorer behandlar vi sådana uppgifter för strikt nödvändiga ändamål för att kunna utföra våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR, och för vårt berättigade intresse för marknadsföring och för att förbättra våra tjänster, artikel 6.1 f i GDPR.

      • När vi sammanställer eller centraliserar data är sådan behandling antingen nödvändig för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR, eller så behandlar vi dessa data på basis av vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att ge dig bättre eller specialanpassade tjänster och marknadsföring.

      • När du tecknar dig för våra tjänster som består av social delning och kommunikation med andra (inklusive att länka dig till vänner på olika plattformar):

        • När vi samlar in ditt samtycke i detta fall behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

      • När du delar innehåll eller prestationer eller bjuder in vänner att använda tjänsterna:

        • När vi samlar in ditt samtycke i detta fall behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

      • När vi ger dig geografiskt relevanta tjänster, erbjudanden eller reklam:

        • När vi samlar in ditt samtycke i detta fall behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall, för sådana personuppgifter som vi behöver för att utföra tjänsterna, krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall och när vi inte behöver sådana uppgifter i syfte att utföra tjänsterna behandlar vi sådana uppgifter för vårt berättigade intresse av att erbjuda dig marknadsföring och förbättra våra tjänster, artikel 6.1 f i GDPR.

      • När du ber oss att anpassa våra tjänster:

        • När vi samlar in ditt samtycke i detta fall behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall krävs sådan behandling för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR.

      • När vi lämnar ut personuppgifter till våra dotterbolag och partner och till våra tjänsteleverantörer och säljare:

        • När vi samlar in ditt samtycke i detta fall behandlar vi dina personuppgifter på basis av ditt tidigare samtycke, artikel 6.1 a i GDPR.

        • När vi inte samlar in ditt samtycke i detta fall är sådan behandling nödvändig för utförandet av våra tjänster, artikel 6.1 b i GDPR, eller så behandlar vi dessa data på basis av vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att ge dig bättre tjänster och marknadsföring.

      • När vi behandlar eller delar personuppgifter i händelse av en aktuell eller planerad försäljning behandlar vi sådana uppgifter för vårt berättigade intresse av att erbjuda, underhålla, tillhandahålla och förbättra våra tjänster, artikel 6.1 f i GDPR.

      • När vi genomför analyser behandlar vi dina personuppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att förhöja din upplevelse och förbättra våra tjänster.

      • När vi utreder misstänkta illegala eller kränkande aktiviteter behandlar vi dina personuppgifter utifrån vårt berättigade intresse, artikel 6.1 f i GDPR, och vårt berättigade intresse är att säkerställa överensstämmelse med lagkrav och krav från rättsvårdande organ och för den allmänna säkerheten.

Rätt att inge klagomål till dataskyddsmyndigheten

Vi uppmuntrar dig att kontakta oss direkt och ge oss möjlighet att arbeta tillsammans med dig för att bemöta dina frågor. Trots detta har du rätt att inge klagomål till en behörig dataskyddsmyndighet, i synnerhet i den EU-medlemsstat där du bor eller arbetar eller vid platsen för den påstådda överträdelsen. Du har rätt att göra det om du anser att behandlingen av personuppgifter som rör dig bryter mot tillämpliga dataskyddslagar.

Ändringar i denna sekretesspolicy

I syfte att förbättra våra tjänster kan det vara nödvändigt att då och då ändra vår sekretesspolicy. Vi förbehåller oss därför rätten att ändra denna sekretesspolicy i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar. Besök då och då vår webbplats för information om uppdateringar av denna sekretesspolicy.

Så kontaktar du oss eller vårt Privacy Office

MyFitnessPal Inc. är personuppgiftsansvarig som ansvarar för behandling av dina personuppgifter i samband med tjänsterna. Om du har frågor om behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Invånare i Hongkong, SAR i Kina

  • MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Hongkong kan du begära tillgång till och korrigering av de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan. Vi kan ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

  • Ditt samtycke till användning eller delning av personuppgifter i marknadsföringssyfte. Du kan välja att inte delge MyFitnessPal några av dina personuppgifter. Men om du väljer att inte delge dina personuppgifter kan det hända att du inte kan utnyttja det kompletta tjänsteutbudet. MyFitnessPal kan använda dina personuppgifter för att kommunicera med dig om MyFitnessPals tjänster som du har köpt eller använt dig av och för att meddela dig om andra produkter, kampanjer och tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig. Vi kan även dela personuppgifter med våra annonspartner, affärspartner, säljare och leverantörer som tillhandahåller dig produkter och tjänster för deras marknadsföring. Du kan ge ditt samtycke genom de metoder som beskrivs i nästa avsnitt.

  • Så ger du eller tar tillbaka ditt samtycke. Du kan ge ditt samtycke på ett antal olika sätt, inklusive: (i) kryssa i en ruta för att ge ditt samtycke när du ger oss dina personuppgifter via våra tjänster eller ett formulär (inklusive registrering i kampanjer), eller kryssa i en ruta för att ge ditt samtycke när du registrerar dig hos oss eller skapar ett konto hos oss. Du kan när som helst och utan kostnad välja att inte ta emot marknadsföringskommunikation med hjälp av de metoder som beskrivs här.

Invånare i Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore och Thailand

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore eller Thailand kan du begära tillgång till, ändring av, invändning mot och radering av de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam. Med förbehåll för tillämplig lag kan vi ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Invånare i Japan

Operatör av webbplatser i Japan

MyFitnessPal hanterar tjänsten och samlar in, använder och delar dina personuppgifter enligt denna sekretesspolicy.

Hur MyFitnessPal använder personuppgifter

MyFitnessPal kan använda dina personuppgifter för att kommunicera med dig om tjänsterna som du har köpt eller använt dig av och för att meddela dig om andra produkter, kampanjer och tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig.

MyFitnessPal använder de personuppgifter som du tillhandahåller vid registrering för följande ändamål:

  1. Kommunicera med dig om användningen av tjänsterna.

  2. Kommunicera med dig om aktiviteter relaterade till tjänsterna.

  3. Tillhandahålla information (inklusive reklam) om produkter och tjänster.

  4. Tillhandahålla uppdateringar om ny användning av dina personuppgifter.

  5. Tillhandahålla registreringsstöd.

  6. Tillhandahålla e-postsupport.

  7. Skapa statistik- och analysinformation.

  8. Annan nödvändig kommunikation till dig.

  9. Drar nytta av och/eller samlar in cookies, enhets-ID:n, plats, data från omgivningen och andra spårningstekniker.

  10. Ger dig geografiskt relevanta tjänster, erbjudanden eller reklam.

  11. Efterlevnad av rättsliga krav eller skyldigheter, lagefterlevnad och för allmänhetens säkerhet.

Vi kan också dela personuppgifter med våra annonspartner, affärspartner, försäljare och leverantörer. Delning av personuppgifter till dessa organisationer kan innebära att dina personuppgifter överförs till tredje part utanför Japan.

Du kan ge ditt samtycke genom de metoder som beskrivs i nästa avsnitt.

Samtycke till användning och/eller delning av personuppgifter

Om du bor i Japan samtycker du, genom att använda tjänsterna, till insamling, användning och överföring av dina personuppgifter till MyFitnessPal i enlighet med denna sekretesspolicy. Vidare delas insamlade personuppgifter enligt denna sekretesspolicy.

Du kan välja att inte delge MyFitnessPal några av dina personuppgifter. Men om du väljer att inte delge dina personuppgifter kan det hända att du inte kan utnyttja det kompletta tjänsteutbudet.

Så ger du eller tar tillbaka ditt samtycke

Du kan ge ditt samtycke på ett antal olika sätt, inklusive: (i) kryssa i en ruta för att ge ditt samtycke när du ger MyFitnessPal dina personuppgifter via tjänsterna eller ett formulär (inklusive registrering i kampanjer), (ii) eller kryssa i en ruta för att ge ditt samtycke när du registrerar dig eller skapar ett konto hos MyFitnessPal. Du kan när som helst och utan kostnad välja att inte ta emot marknadsföringskommunikation med hjälp av de metoder som beskrivs här.

Hur du kontaktar oss

Om du har några frågor, kommentarer eller funderingar gällande hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller skriva till oss eller ringa oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Invånare i Mexiko

Genom att använda Tjänsterna samtycker du till insamling, användning och överföring av dina personuppgifter (inklusive känsliga personuppgifter enligt mexikansk lagstiftning) för behandling i USA enligt beskrivningen i denna policy.

Åtkomstförfrågningar

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Mexiko kan du begära tillgång till, ändring av, radering av eller invändning mot de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan. Vi kan ta betalt för denna åtkomsttjänst enligt gällande lagstiftning och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Invånare i Nya Zeeland

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Nya Zeeland kan du begära tillgång till och korrigering av de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan. Vi kan ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Invånare i Sydkorea

Personuppgifter insamlade av MyFitnessPal

Obligatoriskt: E-postadress, kontolösenord, faktureringsadress, kön, födelsedatum, postnummer, IP-adress, webbläsarhistorik och cookies.

Valfritt: E-postadress, faktureringsadress, kön, födelsedatum, postnummer, beställningshistorik, telefonnummer, IP-adress, webbläsarhistorik och cookies. Information om inloggning och interaktion från sociala medier och onlinecommunities.

Åtkomstförfrågningar

MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Om du bor i Sydkorea kan du begära tillgång till, ändring av, invändning mot och radering av de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan. Med förbehåll för tillämplig lag kan vi ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

Lagring och förstörelse av uppgifter

Enligt gällande koreansk lagstiftning måste dina personuppgifter sparas under följande perioder:

  • Register gällande kontrakt eller uppsägning av kontrakt samt register gällande betalning och tillhandahållande av varor:

    • Orsak till lagring: Lag om konsumentskydd i elektroniska handelstransaktioner osv.

    • Lagringsperiod: fem år

  • Register om kundklagomål eller tvistlösning:

    • Orsak till lagring: Lag om konsumentskydd i elektroniska handelstransaktioner osv.

    • Lagringsperiod: tre år

  • Bekräftelseuppgifter för kommunikation

    • Orsak till lagring: Lag om sekretesskydd vid kommunikation

    • Lagringsperiod: tre månader

  • Register gällande elektroniska finansiella transaktioner:

    • Orsak till lagring: Lag om elektroniska finansiella transaktioner

    • Lagringsperiod: fem år

Metod och förfarande för förstörelse av personuppgifter

MyFitnessPal behåller dina personuppgifter (i) så länge du har ett konto eller så länge som krävs för att tillhandahålla tjänsterna till dig och/eller (ii) så länge som krävs för att uppfylla våra lagstadgade skyldigheter, lösa tvister och verkställa våra avtal. Personuppgifter förstörs när de inte längre krävs för dessa ändamål. Den specifika förstörelseprocessen och -metoden är följande: (i) Personuppgifter som är utskrivna strimlas, bränns, krossas, pulveriseras eller förbränns, och (ii) personuppgifter som lagras i elektronisk form tas bort med hjälp av teknik utformad för att förhindra återställning av personuppgifter.

Hur du kontaktar oss

Om du har några frågor, kommentarer eller funderingar gällande hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller skriva till oss eller ringa oss på:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Invånare i Turkiet

Genom att använda tjänsterna samtycker du till insamling, användning och överföring av dina personuppgifter till MyFitnessPal i enlighet med denna sekretesspolicy. Vidare delas insamlade personuppgifter enligt denna sekretesspolicy.

  • Informationssäkerhet. De personuppgifter som delas med MyFitnessPal skyddas med hjälp av tekniska och organisatoriska åtgärder som är utformade för att skydda dina uppgifter mot obehörig åtkomst, stöld och förlust enligt artikel 12 i lagen om skydd av personuppgifter, nr. 6698.

  • Personuppgifters korrekthet. MyFitnessPal vidtar åtgärder för att hålla dina personuppgifter korrekta och aktuella. Du ansvarar för att de uppgifter som du har tillhandahållit till MyFitnessPal är korrekta, och du förstår att det är viktigt för att utöva dina rättigheter vad gäller personuppgifter enligt lagen om skydd av personuppgifter, nr 6698, och andra tillämpliga lagar och förordningar. För att uppdatera dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam.

  • Åtkomstförfrågningar. Om du bor i Turkiet kan du begära tillgång till, ändring av, invändning mot och radering av de personuppgifter som vi har samlat in om dig. För att få tillgång till dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam. Med förbehåll för tillämplig lag kan vi ta betalt för denna tjänst och svarar på rimliga krav så snart som möjligt och, under alla omständigheter, inom de tidsgränser som föreskrivs enligt lag.

  • Lagring och förstörelse av uppgifter. När du tar bort ditt konto och/eller när dina personuppgifter inte längre behövs för att tillhandahålla tjänsterna eller för att uppfylla våra juridiska förpliktelser, lösa tvister och verkställa våra avtal, och/eller om lagringsperioden enligt gällande lag har löpt ut, kan dina personuppgifter anonymiseras och användas vidare i den formen.

Invånare i Förenade Arabemiraten

Om du bor i Förenade Arabemiraten innebär din användning av tjänsterna att du samtycker till följande:

  • Du intygar att du avstår från din huvudsakliga rätt till sekretess enligt gällande lagar.

  • MyFitnessPal kan lämna ut alla uppgifter som du tillhandahåller oss, inklusive uppgifter som du anser vara privata.

  • MyFitnessPal är inte ansvarigt för offentliggörande av de uppgifter du ger oss, inklusive uppgifter som du anser vara privata.

Använd inte tjänsterna om du inte godkänner någon del av denna sekretesspolicy.

Invånare i USA

Vi säljer inte personuppgifter enligt definitionen i Nevadas lagstiftning.

Invånare i Kalifornien

Om du bor i Kalifornien har du vissa rättigheter i förhållande till de personuppgifter som vi har samlat in om dig. Enligt Kaliforniens lagstiftning omfattas utövandet av dessa rättigheter av vissa undantag för att skydda allmänintresset (t.ex. förebyggande eller upptäckt av brott) och våra intressen (t.ex. upprätthållande av sekretess när det krävs enligt lag). Vi kommer att följa din begäran så snart som det är praktiskt möjligt. Begäranden om att utöva dina rättigheter kan beviljas i sin helhet, delvis eller inte alls, beroende på begärans omfattning och typ samt tillämplig lag. För att förhindra obehörig åtkomst till dina personuppgifter vidtar vi åtgärder för att verifiera en individs rätt till uppgifterna – inklusive krav på att användarna ska nå oss direkt från en verifierad e-postadress, besvara en kontrollfråga och/eller bekräfta information som är kopplad till kontot. Efter att du har verifierat din identitet kommer vi att meddela dig om vi inte kan uppfylla din begäran och ange skälen till att vi inte kan uppfylla din begäran för tillfället.

Era sekretessrättigheter i Kalifornien

Du har följande rättigheter:

  • Rätt till tillgång till dina personuppgifter: Du har rätt att be oss bekräfta om vi behandlar dina personuppgifter och om tillgång till personuppgifter, enligt vad som tillåts enligt lag. Detta kan inkludera vilka personuppgifter vi samlar in, använder eller lämnar ut om dig.

  • Rätt till borttagning: Du har rätt att be oss ta bort dina personuppgifter, enligt gällande lagstiftning.

  • Rätt att välja bort försäljning och vissa delningsmetoder: Du har rätt att välja bort vissa metoder för datadelning med tredje part som kan använda dina personuppgifter enbart för sina egna syften. Din rätt att välja bort är begränsad till information som vi säljer till dessa tredje parter. I det här fallet innebär ”försäljning” inte att vi tillhandahåller data i utbyte mot pengar – vi ägnar oss inte åt det. ”Försäljning” innebär i stället utlämnande av data, inklusive data från tekniska enheter som inte identifierar dig direkt, när en tredje part kan använda dessa data för sina egna syften, t.ex. för anpassad reklam. Vi har inte faktisk kunskap om att vi säljer personuppgifter om minderåriga under 16 år.

  • Rätt att inte diskrimineras: Vi kommer inte att diskriminera dig när det gäller pris eller tjänster som vi erbjuder, om du vill utnyttja en av de rättigheter som anges ovan.

Så utövar du dina rättigheter

Utöva dina rättigheter (annat än att välja bort ”försäljning”): För att utöva dina rättigheter gällande dina personuppgifter kan du kontakta oss via vårt supportteam eller på adressen nedan: MyFitnessPal, Inc., ATTN: Privacy/Legal, 135 Townsend Street, San Francisco, CA 94107

Utnyttja rätten att välja bort ”försäljning”: Instruktioner om hur du utövar dina rättigheter finns på sidan ”Sälj inte min personliga information”.

Ytterligare rättigheter i Kalifornien

California Civil Code Section 1798.83 ger invånare i Kalifornien rätt att begära ut och få en lista av oss över vilka personuppgifter (om några) som vi tillhandahållit till tredje part för den tredje partens direkta marknadsföringssyften under det föregående kalenderåret, samt namn och adresser till dessa tredje parter. Begäran är gratis och kan endast göras en gång per år.

Enligt avsnitt 1798.83, delar vi för närvarande inte några personuppgifter med tredje part för deras direkta marknadsföringssyften. Om vi väljer att dela dina personuppgifter med tredje part för deras marknadsföringssyften kan du välja bort denna utlämning när som helst genom att skicka en förfrågan till vårt supportteam, eller skriftligen till:

MyFitnessPal, Inc.
ATTN: Privacy/Legal
135 Townsend Street
San Francisco, CA 94107

Det är viktigt att notera att detta val om att informationen inte ska delas inte förbjuder tillhandahållande av information som gjorts i icke-marknadsföringssyfte eller i syfte att hjälpa oss med vår egen marknadsföring.

Likaväl som du tar kontroll över din tränings- och hälsoresa kan du också ta kontroll över dina uppgifter. Läs mer om dina rättigheter och valmöjligheter.Eller klicka här för att välja bort vissa typer av cookies.

Våra Användarvillkor och vår Sekretesspolicy har uppdaterats. Genom att fortsätta använda MyFitnessPal bekräftar och samtycker du till MyFitnessPals uppdaterade användarvillkor och sekretesspolicy.