You are viewing joppepoika's blog MyFitnessPal is a 100% Free Calorie Counter and Diet Plan

Pienen paaston loppu

Paasto on tänään sitten ohi - huomenna palataan normaaliin ruokavalioon. Lenkkeily oli kevyttä ja paino näytti vakiintuvan vähän alle 69 kg.

Eli Kuukauden aikana paino ei päässyt putoamaan kuin 3 kg, mikä on hyvä juttu. Jouluna tulee varmaan taas painoa lisää, mutta jos sen keväällä saisi vakioitua 70 kg tienoille, niin sillä voinee juosta pidempääkin matkaa. Huipputuloksia en tavoittele, joten ei tarvitse saada pudotettua 65 kiloon.

 Ja tosiaan monta hyvää asiaa saatiin eteenpäin paaston aikana myös mentaalisella puolella. Suosittelen - ensi jouluna uudestaan.

 Loppiaisena palataan asiaan, mutta toisissa merkeissä. 

Viimeinen päivä koittaa

Joulu alkaa olla jo tosiasia. Tänään ja huomenna ollaan vielä ruokavaliolla, joskin huomenna voi alkaa jo vähän palautumaan kohti normaalia, ettei normiruoka ole niin iso järkytys elimistölle.

Paasto on ollut melkoisen mielenkiintoinen koitus etenkin henkisesti ja vieläkin iltaisin huomaa ärtymyksen ja ruokailun jälkkeen huomaa väsymyksen.

 Hengellinen puoli saavutettiin kaksi päivää ennen paaston loppua, kun sain oikeataan juurikin sen, mitä alkujaan lähdin koko paastolla tavoittelemaan, vaikka hengellinen ajatus ei ollutkaan päällimmäinen.

 Todennäköisesti keväällä en paastoa, vaan aloitan treenaamisen loppiaisesta, jota kestää aina toukokuun loppuun saakka. Samoin säästelen tarmoa nyt saatujen ideoiden kehittelyyn eteenpäin. Niistä en juuri vielä puhu, mutta sulattelen niitä paremmin jaettavaan muotoon.

Eli tässä tämä blokin osan alkaa olla. Ei muuta kuin siunattua joulua ja siihen malliin.

Ehkä loppiaisena alan pitämään treenipäiväkirjaa täällä tai sitten jossain toisessa kontekstissa - katsotaan.

- j 

 

Viimeinen viikko alkaa

Tunnelma on ihan hyvä. Pientä lipsumista ollut sosiaalisista systä - pastorina kahdessa joulujuhlassa ei viitsi olla totaalinen ilonpilaaja.

Naposteluun ei olla langettu ja samoin on pysynyt liha, kala, kana poissa leivän päältä. Muutoin pääosin syöty vain puuro + leipä.

Treenin lopetin ja juoksen vain alhaisilla sykkeillä paaston loppuun. Katsotaan josko treenin aloittaisi vuoden vaihteessa ihan ruokavalion kanssa. Ehkä - ehkä ei.

Henkinen puoli  on viime viikkoon nähden tasoittunut ja mielenkiintoinen balanssi alkaa löytyä. Toivottavasti suunta jatkuu eikä tule enää semmoista vuoristorataa. 

Tätä taas...

Paasto jatkuu eikä sen pitämisessä ole mitään vaikeutta fyysisesti. Elimistö on tottunut siihen muutoin paitsi, että tietty kovempivauhtinen treenaaminen kärsii.

 Henkinen puoli sen sijaan tuntuu olevan kovilla. Pinna on kireällä ja kaikki sellainen korpeaa kunnolla, mitä ei vain syystä tai toisesta halua tehdä.

 Ehkäpä sitä pitäisi  elämässään tehdä jotain sellaista, mitä oikeasti tahtoo tehdä. Ehkä olisi aika lopettaa kaikki semmoinen turha, millä ei ole sen kummempaa arvoa hetkellisen ilon tai minkään ikuisuus arvon kanssa.

Tästä näkökulmasta mitattuna suurin osa elämästä on "turhuutta ja tuulen tavoittelua", niin kuin vanha viissas Saarnaaja on aikanaan kirjoittanut.

Hmmm... asialle pitäisi varmaan tehdä jotain. 

Jatkuu...

Homma tekee tehtävänsä... Moni asia on lakannut jo huvittamasta eikä sosiaalinen pakko ole enää ollenkaan niin suuri vaikutin, mitä se oli normaalissa olotilassa.

 Jään mielenkiinnolla odottamaan, että montako ihmistä ehdin suututtamaan paaston menttaalisessa myrskyssä... hiihoo. 

Joulupaaston toinen viikko

Toinen viikko on loppupuolella. Paastolla ei ole alkujaankaan ollut varsinaisia painotavoitteita. Ongelmana on treenaaminen puutteellisella ruokavaliolla.

 Paastossa joutuu huomaamaan, että jopa liikunnallisista tavoitteista joutuu luopumaan. Nälkä on tietysti tullut tutuksi. Ja typerää on tietty aina selittää joka paikassa, miksei syö mitään...

 Mutta siinä mielessä paasto on kantanut hedelmää, että on saanut henkistä perspektiiviä elämään ja arvoihin. Tulevatpa monet vielä yllättymään, kun pääsevät sitten kuulemaan uusista linjauksista. 

About Me
Eb3d7d0ed3341dfa5eaad524a4d2bbd92af3 thumb
Tools
Archives
About MyFitnessPal
Join MyFitnessPal today and lose weight the healthy way. Get your own 100% free diet blog and calorie counter. Put away your credit card - you'll never pay a cent."

join now for free