You are viewing joppepoika's blog MyFitnessPal is a 100% Free Calorie Counter and Diet Plan

Kohti isompia haasteita...

Painonhallinnalliset tavoitteet ovat tällä hetkellä toisisijaisia. Ajatus on saada paino pysymään tuossa 69 ja 70 kg välissä, mutta samalla on opittava syömään enemmän, kun treenimäärät nousevat syksyn mittaan. 

Iso tavoite on juosta puolipitkä ultrajuoksu syksyllä. Aiemmin olen 50 km juoksuja juossut - nyt olisi tarkoitus kokeilla miltä tuntuu 40 mailia / 66.666 km. Sen perusteella sitten mietitään josko seuraavana vuonna kokeilisi vaikka 100 km matkaa. Vähän pelonsekaisin  tuntein tuota tavoitetta kohti mennään. Se on semmoinen hyppy tuntemattomaan.

Elämä jatkuu

Ruokavalio on palautunut ja elimistö on  omaksunut sen omakseen. Puuron syöntiin suurin ero lienee siinä, että nyt paino heittelee enemmän, koska erilainen ruoka sitoo aina eri määrän nestettä kehoon. 

 No, jos pääsee käymään vaa'alla lähes päivittäin, niin keskiarvo tietty kertoo missä mennään. Uutena juttuna on Withings Pulse, jota olen käyttänyt nyt noin 1 1/2 viikkoa. Vinkeä ja hieno laite, joka tekee kalorien seurannasta lähes tiedettä :-) Suosittelen.

Alkavalla viikolla onkin sitten uusi haaste, kun ollaan melkein viikko Oulussa eikä säännöllisestä rytmistä ja ruokailusta ole tietoakaan. Withings Pulse saattaa tuossa näyttää arvonsa, koska siinä näkee miten tuo rytmi vaikuttaa sykkeeseen.

 Tällä mennään... taas. 

Uusi alku

Enemmän ja vähemmän tarkasti aloitan taas painon seurannan joulun jälkeen.

Ideana on pitää vähän ruokahalua kurissa, kun alkaa treenaamaan enemmän ja lisäliikunta saa ruokahalun kasvamaan. Lähtöpaino on 70 kg, joten pudottamista ei juuri tarvita. 68.5 kg olisi semmoinen hyvä juoksupaino toukokuulle. SItä siis lähdetään tavoittelemaan.

 Ja paastoa en pidä keväällä, koska treeniohjelman kanssa se ei oikein sovi yhteen. 

Täältä myös linkit treeniohjelman puolelle:

http://www.brander.name/?p=47  

Pienen paaston loppu

Paasto on tänään sitten ohi - huomenna palataan normaaliin ruokavalioon. Lenkkeily oli kevyttä ja paino näytti vakiintuvan vähän alle 69 kg.

Eli Kuukauden aikana paino ei päässyt putoamaan kuin 3 kg, mikä on hyvä juttu. Jouluna tulee varmaan taas painoa lisää, mutta jos sen keväällä saisi vakioitua 70 kg tienoille, niin sillä voinee juosta pidempääkin matkaa. Huipputuloksia en tavoittele, joten ei tarvitse saada pudotettua 65 kiloon.

 Ja tosiaan monta hyvää asiaa saatiin eteenpäin paaston aikana myös mentaalisella puolella. Suosittelen - ensi jouluna uudestaan.

 Loppiaisena palataan asiaan, mutta toisissa merkeissä. 

Viimeinen päivä koittaa

Joulu alkaa olla jo tosiasia. Tänään ja huomenna ollaan vielä ruokavaliolla, joskin huomenna voi alkaa jo vähän palautumaan kohti normaalia, ettei normiruoka ole niin iso järkytys elimistölle.

Paasto on ollut melkoisen mielenkiintoinen koitus etenkin henkisesti ja vieläkin iltaisin huomaa ärtymyksen ja ruokailun jälkkeen huomaa väsymyksen.

 Hengellinen puoli saavutettiin kaksi päivää ennen paaston loppua, kun sain oikeataan juurikin sen, mitä alkujaan lähdin koko paastolla tavoittelemaan, vaikka hengellinen ajatus ei ollutkaan päällimmäinen.

 Todennäköisesti keväällä en paastoa, vaan aloitan treenaamisen loppiaisesta, jota kestää aina toukokuun loppuun saakka. Samoin säästelen tarmoa nyt saatujen ideoiden kehittelyyn eteenpäin. Niistä en juuri vielä puhu, mutta sulattelen niitä paremmin jaettavaan muotoon.

Eli tässä tämä blokin osan alkaa olla. Ei muuta kuin siunattua joulua ja siihen malliin.

Ehkä loppiaisena alan pitämään treenipäiväkirjaa täällä tai sitten jossain toisessa kontekstissa - katsotaan.

- j 

 

Viimeinen viikko alkaa

Tunnelma on ihan hyvä. Pientä lipsumista ollut sosiaalisista systä - pastorina kahdessa joulujuhlassa ei viitsi olla totaalinen ilonpilaaja.

Naposteluun ei olla langettu ja samoin on pysynyt liha, kala, kana poissa leivän päältä. Muutoin pääosin syöty vain puuro + leipä.

Treenin lopetin ja juoksen vain alhaisilla sykkeillä paaston loppuun. Katsotaan josko treenin aloittaisi vuoden vaihteessa ihan ruokavalion kanssa. Ehkä - ehkä ei.

Henkinen puoli  on viime viikkoon nähden tasoittunut ja mielenkiintoinen balanssi alkaa löytyä. Toivottavasti suunta jatkuu eikä tule enää semmoista vuoristorataa. 

Tätä taas...

Paasto jatkuu eikä sen pitämisessä ole mitään vaikeutta fyysisesti. Elimistö on tottunut siihen muutoin paitsi, että tietty kovempivauhtinen treenaaminen kärsii.

 Henkinen puoli sen sijaan tuntuu olevan kovilla. Pinna on kireällä ja kaikki sellainen korpeaa kunnolla, mitä ei vain syystä tai toisesta halua tehdä.

 Ehkäpä sitä pitäisi  elämässään tehdä jotain sellaista, mitä oikeasti tahtoo tehdä. Ehkä olisi aika lopettaa kaikki semmoinen turha, millä ei ole sen kummempaa arvoa hetkellisen ilon tai minkään ikuisuus arvon kanssa.

Tästä näkökulmasta mitattuna suurin osa elämästä on "turhuutta ja tuulen tavoittelua", niin kuin vanha viissas Saarnaaja on aikanaan kirjoittanut.

Hmmm... asialle pitäisi varmaan tehdä jotain. 

Jatkuu...

Homma tekee tehtävänsä... Moni asia on lakannut jo huvittamasta eikä sosiaalinen pakko ole enää ollenkaan niin suuri vaikutin, mitä se oli normaalissa olotilassa.

 Jään mielenkiinnolla odottamaan, että montako ihmistä ehdin suututtamaan paaston menttaalisessa myrskyssä... hiihoo. 

Joulupaaston toinen viikko

Toinen viikko on loppupuolella. Paastolla ei ole alkujaankaan ollut varsinaisia painotavoitteita. Ongelmana on treenaaminen puutteellisella ruokavaliolla.

 Paastossa joutuu huomaamaan, että jopa liikunnallisista tavoitteista joutuu luopumaan. Nälkä on tietysti tullut tutuksi. Ja typerää on tietty aina selittää joka paikassa, miksei syö mitään...

 Mutta siinä mielessä paasto on kantanut hedelmää, että on saanut henkistä perspektiiviä elämään ja arvoihin. Tulevatpa monet vielä yllättymään, kun pääsevät sitten kuulemaan uusista linjauksista. 

Joulupaasto

Olinpa kesäkuusta alkaen seuraamatta ruokavaliota muutoin paitsi makean syöntiin en ole lähtenyt siitä kerran irti päästyäni. Koventuneen treenin ja vapaan ruokavalion tuloksena paino on päässyt nousemaan 70.10 => 72.1. Osa on nopeustreenin tuomaa lihasmassaa, mutta kaipa sitä on päässyt läskistymäänkin.

Nk. pieni paasto eli joulupaasto alkoi minulla 25.11. Tarkoitus olisi taas seurata ruokavaliotakin sen aikaa.  Paaston aikana syön kerran vuorokaudessa ja silloin ateria koostuu erilaisista puuroista ja leivästä, jonka päällä ei ole lihaa - välillä poikkeuksena tonnikala. Paasto jatkuu 23.12. saakka - treeniä pitää sen takia keventää.

Paaston jälkeen ollaan taas rennosti, kunnes talvella alkaa septuagesima.

 

 

 

About Me
Eb3d7d0ed3341dfa5eaad524a4d2bbd92af3 thumb
Tools
Archives
About MyFitnessPal
Join MyFitnessPal today and lose weight the healthy way. Get your own 100% free diet blog and calorie counter. Put away your credit card - you'll never pay a cent."

join now for free